"Assistancekåren...."

Praktiken idag gick väll inge vidare heller, det slutade med bärgning :P

På morgonen var det problem med bilen jag egentligen skulle åka med i så vi tog ett gammhärk som i egentligen bara skulle ner till Göteborg och skrotas.

Hur som helst så satt vi på släpet vi skulle ha och gav oss iväg mot Nyléns. Lastningen där skedde utan problem så vi brummade tillbaka till magasinet men på väg dit började bromsarna låta jävel . Vi lämnade släpet och gick in för att kolla med cheefen om vi skulle byta lastbil pga missljudet i bromsarna men nejdå, det var bara att köra.

Vi gick ut till bilen igen och i och med vi inte hade något släp satte jag mig vid ratten med siktet inställt på Ersmark. Jag körde genom stan och vid varje inbromsning skrek bromsen och vid brandstationen blev det stopp. Höger framhjul var pall och jag stod mitt på e4:an, jag provade backa i förhoppning att det skulle släppa men icke. Vi kom oss iaf från E4:an genom att glida med hjulet på snön vid vägkanten. Vi ringde efter en gubbe från Hällgrens så han kom dit och skulle kolla om det gick fixa men efter ca 30 min och sa han "Mitt råd är att ringa bägaren, jag kan kanske fixa det här här men det kommer och ta tid och det kommer att jävlas" så bärgning blev det.
Efter det var det inte så mycket att göra, vi var en sväng på Wipro och hämtade nått gods och sen var det helg.


Ont i ryggen och trött som ett svin så blev det inte Staton 8 ikväll men det är lika bra det, för det brukar jämt kosta en hel del. Blir att fara och träna imorgon bitti istället, kan bli mitt på dan också :P, och kolla om ryggen går till sig annars får jag bryta till den hon Anders igen. Ska försöka dra med mig Blomman till gymmet imorgon också för han har klagat på mig nu när jag varit sjuk men han kommer väll ligga och sova när jag far....



Ett gammalt klipp som fortfarande är rätt fränt, jag undrar hur många timmar videon har tagit att klippa ihop.

Lasse Gjertsen - Amateur




PlayTheMusicLoud

Zzzz

Klev upp 04.30 i morse för jag skulle vara på DHL kl 06.00 för att åke med upp till Luleå. Meningen var att vi skulle åka runt halv 7 men innan allt var lastat och släpet hade kommit så var klockan 9. Försenad ca 2 timmar från Skellefteå och med ett släp som är fellastat så gick det inte så fort i i Luleå så kl 18.30 stämplade jag in hemma.

Nu är jag trött, Gonatt


Creed - Lullaby





PlayTheMusicLoud


Pretty sure you're thinking of chocolate...






Baha Men - Who Let The Dogs Out




PlayTheMusicLoud

Klapp, klapp, klapp, i otakt......

Satt i Anderstorpsaulan idag och spelade gitarr med SGE för lågstadietvåor, SSB och SUS var som vanligt också där och överröstade oss, som alltid i de gemensamma låtarna. 15 st  akustiska gitarrister har inte så mycket att säga till om mot en jäkla massa blåsare och stränggnidare (fiol, cello osv).

Bäst tyckte jag det var när vi (SGE) satt och spelade "Hideaway" och småbarnen började klappa, man kunde snabbt räkna ut att över hälften av dom saknade taktkänsla för efter bara några sekunder lät det ungefär som en applåd. Man hörde knappt vad man spelade själv och ännu mindre vad de andra spelade så jag antar att det lät förjävligt där ett tag men sånt är livet :P
Under andra konserten som vi gjorde så bad vi att de skulle sitta stilla och lyssna istället för att klappa med och då gick det bättre :)

Det känns tråkigt att det troligtvis var sista gången jag spelar i tillsammans med SGE på någon konsert där resten av musikskolans elever också medverkar för det har varit kul och man har ju faktiskt varit med i ett antal år.


John Mayall Bluesbreakers & Eric Clapton - Hideaway





PlayTheMusicLoud


Spotify, igen

Känner att jag måste göra mer reklam för Spotify för det är verkligen ett sjukt bra program.

Jag skickade iväg en invite min samhällslärare idag pga av att hon frågade om någon hade en att ge henne. Jag skrev i mailet "Det här är inte smörning, jag förväntar mig bara ett högre betyg ;)" så jag får se om det hjälper något, förmodligen inte men man kan ju alltid hoppas :) :P

Om det är någon som vill ha en invite är det bara att hojta till, jag har rätt många över.


Dagens låt "Feeling the Moment" med Feeder




PlayTheMusicLoud

Sunday Afternoon

Någon som har en 1:a eller en 2:a på typ Älvsbacka som är ledig i början av mars?
Jag erbjuden en 2:a på sörböle idag men det var nästan en saftig månadshyra, 3500:-  sen var det inte 100% klart om den var ledig heller.
Men det är jäkligt svårt att få tag i någon lägenhet nu kan jag bara upplysa om. Jag satt och ringde runt i fredags till både privatpersoner och företag som hyr ut lägenheter med det ser mörkt ut att hitta någon som blir ledig under mars. Jag ska fortsätta ringa på måndag eller om jag ber moder göra det men om ni får napp på någon lägenhet så hör gärna av er :)

Anledningen att jag vill ha lägenheten under mars är att jag får hyran betald av försvaret under tiden jag är inne i lumpen men då är kravet att man ska ha haft lägenheten i minst tre månder innan man rycker in. Man kan maximalt få 5 550 till 7 325 kronor i bostadsbidrag men det gäller ju att man har råd att betala de tre månaderna innan man rycker in så en lägenhet som kostar under 3000:- i månaden är vad jag söker, gärna på älvsbacka :)

Nu är det  mat och sen fara och spela samba på schemat, hoj


Idag får ni lyssna påi komikern Jon Lajoie - Sunday Afternoon




PlayTheMusicLoud

Daddy would you like some sausages?

Tror jag såg en av de sämsta filmerna igår, Freddy got fingered. Det handlar om en 28 kille som fortfarande bor hemma hos sina föräldrar, hans pappa vill att han ska skaffa sig ett jobb men Gord, som då är huvudpersonen, drömmer om att bli serietecknare. En dålig film med dålig humor och i slutet av filmen ser man en kille som håller upp en skylt där det står "When the fuck is this movie going to end?" och det är samma fråga man sitter och tänker på genom halva filmen :P

Den hade några scener som var så dåliga att dom blev roliga och här är en av dem:




Skrev för några dagar sedan att jag märkte att Allears hade lagt ner. Idag jag har suttit och kollat igenom lite musik jag har på datorn och hittade en till gupp jag hörde för första gången på Allears, nämligen Blowsight och det enda jag vet om dom är att de är från Stockholm :P


Här är iaf den första låten jag hörde med dom, Blowsight - Life & Death




Vad klockan rusade iväg, trevlig lördagskväll på er alla
Tjao!

PlayTheMusicLoud

Dåligt...

Det var lite fel dag att skriva att jag hade idétorka då vinnarna av Rockbjörnen presenterades igår :P

Jag håller med de som många av vinnarna säger, "En Rockbjörn är extra smickrande" i och med att det är helt och hållet svenska folket som röstar och inte någon jury som i Grammis och P3-guld. Så om några år så står jag där på cirkus i Stockholm och tar emot Rockbjörnen statyetter :)

Här kommer vinnarna från gårdagen:

Årets kvinnliga artist och Årets nykomling - Amanda Jenssen

Årets manliga artist - Lars Winnerbäck

Årets svenska album ("För sent för Edelweiss") och Årets live-akt - Håkan Hellström

Årets svenska låt - Ola Svensson

Årets svenska grupp - Takida

Årets utländska artist - Duffy

Årets utländska grupp, Årets utländska låt (Viva la vida), Årets utländska album (Viva La Vida) - Coldplay

Årets lifetime achievement - ABBA

Årets Myspace-pris - Billie The Vision And The Dancers

Kungarna för kvällen blev alltså Coldplay med tre Rockbjörnar. Det är två vinnare som enligt mig skulle bytts ut, Takida och Ola. Jag förstår inte hur Takida kan ha blivit så stora, visst är "Curly Sue" små skön men har dom någon låt faktiskt är bra? Idol Olas - "Feelgood" talar väll för sig själv tycker jag.

Jag gillar inte heller Håkan Hellström något vidare men det går inte att förneka att han är stor så han förtjänar ändå prisen tycker jag.

Dagens låt blir en som jag haft på hjärnan i 3 dagar nu, John ME - Love Is My Drug. En rätt enformig låt men jag gillar den :)

Från P3-guld galan, John ME feat. Amanda Jenssen - Love Is My Drug



PlayTheMusicLoud

Idétorka

Har blivit svårare att hitta på vad jag ska skriva om varje dag och sen hitta en låt som passar till texten. Låten är väll egentligen ganska lätt att hitta men det behövs en text också :P

Idag får ni lyssna på Hinder, ett band jag hörde för första gången ikväll. Jag vet alltså ingenting om dom så informationen är direkt kopierad från wikipedia

"Hinder är ett amerikanskt rockband från Oklahoma City i Oklahoma. Det består av Austin Winkler, Joe Garvey, Mike Rodden, Mark King och Cody Hanson. De började spela tillsammans juli 2001.

Den 27 september 2005 släpptes deras debutalbum Extreme Behavior. Albumet innehåller hitlåtarna "Get Stoned", "Lips of an Angel", "How Long" och "Better Than Me". Den 22 december 2006 släppte de även en akustisk version av julsången "Little Drummer Boy" som de dedikerade till deras fanklubb, Hinder Army.

Genom åren har de turnerat med band som Three Days Grace, Hoobastank, Nickelback och i december 2006 spelade de tillsammans med Aerosmith."

Hinder - Heaven Sent




PlayTheMusicLoud

Rockkarusellen

Ikväll har jag varit på Efyran och sett den första deltävlingen i Rockkarusellens här i Skellefteå. Det var tre band som spelade ikväll, The Application, NoMotive och Relic.
Bäst var nog The Applications, Relic på andra plats och NoMotive slutar på tredje plats enligt mig.

The Applications hade trevligast scennärvaro men andrasångaren, Elias, mumlade mest när han skulle sjunga så det blev ett litet minus där.

Relic var väll bäst rent musik och samspeltmässigt men de blev nästan tråkiga att lyssna på. Tjejens röst kom inte riktigt fram och låtarna var av samma stuk.

NoMotive, det kändes att de var minst erfarna. De försökte spela tuffa men de lyckades inte riktigt fullt ut. Trumismen kom av sig två gånger och en av gitarrerna var inte helt stämd.

Vad är Rockkarusellen då?
"Rockkarusellen är en av Sveriges största tävlingar för oetablerade band. Alla som vill får vara med, oavsett musikstil, ålder och erfarenhet. Tävlingen startade i Östergötland 1987 och körs 2009 för första gången i hela Sverige. Över 600 band kommer att delta. Rockkarusellen genomförs av Studiefrämjandet."


The Applications - Life Lead me




PlayTheMusicLoud

EepyBird

Här är två videor som ni säkert redan sett men jag tycker dom är ganska kul ändå :)
Den första videon är EepyBird's Diet Coke & Mentos Experiments och det är väll den som är mest sedd, den andra videon är deras Sticky Note Experiment och den är också rätt cool. Jag rekomenderar er dock att trycka där det står vimeo på andra videon så ni kommer in på deras hemsida, bildkvalitén blir mycket bättre.






Jag var på gitarrlektion för första gången efter lovet  idag och fick The Bangles låt "Eternal Flame" att spela till nästa gång vi träffas.

Idag blir det ingen musikvideo utan jag ska testa Imeem's spelare.

 Här har ni: Atomic Kitten - Eternal flame,
deras version är lite fartigare än originalet :)





PlayTheMusicLoud



Lumpen

Nu är det klart vart jag ska tillbringa 327 dagar med början den 27/7. Efter några samtal och mycket funderande så hamnade jag till sist på Artilleriregementet i Boden som Underhållsgruppbefäl, inte det jag hade hoppats mest på men det blir ju det man gör det till och jag tror det kommer bli kul ändå :)


System Of A Down - Soldier Side / Intro




PlayTheMusicLoud

Gotta be somebody

Pappa bad mig fixa några skivor åt han idag och en av dem var Nickelback - Dark Horse.

Nickelback är då ett kanadensiskt rockband som bildades 1995 och släppte första skivan 1996, Curb. Genombrottet kom 2001 när de släppte skivan "Silver Side Up" med låten "How You Remind Me" och sen dess har de gått bra för dem och de har gjort några andra hits bla Somday, Hero, Photograph och Rockstar.

Här kommer den senaste radiohiten:
Nickelback - Gotta be somebody




Edit:Hittade den här videon Vilken supertant 72 år och tränar på gym sex dagar i veckan. Hon klarar 55 armhävningar. Helt insane :S :P


PlayTheMusicLoud

P3 Guld

Ikväll sändes P3 Guld-galan och här har ni vinnarna:

Årets artist och Guldmicken(årets liveakt) - Håkan Hellström

Årets rock/metal - In Flames

Årets grupp - Johnossi

Årets pop - El Perro del Mar

Årets låt - "Jag är en vampyr", Markus Krunegård

Årets nykomling - Lykke Li

Årets dans - Style of Eye

Årets hiphop/soul - Afasi & Filthy


Dagens låt får bli en galans dubbelvinnare, Håkan Hellström. Han sjunger riktigt illa enligt mig men han är helt klart populär ändå. Här har ni iaf en låt från hans senaste skiva:

Håkan Hellström - Kär i en ängel




PlayTheMusicLoud

Forfarande sjuk :/

Snorig, ont i huvudet och feber, i toppform med andra ord, eller så inte... :/

Har suttit och kommit halvägs på en egen låt nu ikväll och började sedan söka och lyssna runt på andra personers hemmagjorda låtar på internet. Jag märker då att Allears har lagt ner. Det var en hemsidan driven av Sony/BMG och TV4, där man kunde lägga upp sin egen musik och sedan var tanken att de populäraste artisterna skulle få uppträda i tv med Daniel Breitholtz som programledare men jag vet aldrig om det blev av. Det var där jag hörde artisten Frida med sin låt "Dunka mig gul och blå" för första gången och jag tyckte den var lika dålig då som jag tycker den är nu :P

Det var också där jag hörde Nomy för första gången och jag gillade hans musik direkt så jag köpte faktiskt, hör och häpna, tre eller fyra låtar via Allears bla "Cocaine" och "Hjältar, Sagan om hur det sket sig". Det här var i just innan sommarlovet 2007 har jag för mig och jag minns iaf att vi satte och nötte hans låtar under ett lan vi hade i början av sommarlovet det året.

Jag såg musikvideon för "Cocaine" för första gången ikväll och vilket skämt, helt värdelös video. Här har ni den iaf :P

Nomy - Cocaine




En ganska rolig låt med han :)
 Nomy - Hjältar, Sagan om hur det sket sig




PlayTheMusicLoud


I Love My Computer

Ikväll har jag suttit med samhällsläxan och formaterat om Blomman bärbara dator samtidigt. Förra veckan så hade han sin stationära här som jag fixade till så jag funderar om jag ska öppna en datorservice :P .

I alla fall så är datorer och internet två mycket bra uppfinningar, samhällsläxan vi har handlar om ekonomi och då är det enkelt och bättre att surfa in på wikipedia och NE och läsa än att sitta med en 5 år gammal bok och bläddra i för att hitta svaren på frågorna.
Utan dator och internet skulle ni ju inte kunna sitta och läsa min blogg och det vore ju en katastrof, eller hur? ;)


Dagens låt, "I love my computer" med Bad Religion



Ps: Det är inte jag som lagt upp videon, sån geek är jag inte, men jag hittade ingen bättre video :P


PlayTheMusicLoud


Solen i ögonen - En film om Lars Winnerbäck

Det var en ganska intressant dokumentär där man för följa Lasse under sommarturnén 2008 och även en låtskrivarresa till Berlin. Han berättar om den stora pressen och de indre demonerna han brottas med inför varje spelning.
Orkar inte skriva någon pressentation om honom men se dokumentären om ni tycker han är bra.

Här har ni trailern




Lars har ju skrivit en lång lista med bra låtar och en som ni borde ha hört i sommar är "Om du lämnade mig nu" som han gör tillsammans med Miss Li. Men i och med att den är spelad ganska mycket på radio så tänkte jag lägga upp två andra låtar. "Elegi" är en liten tyngre låt och "Alla vägar har sitt pris" är lite roligare/lätt så det är bara att välja vilket humör ni är på :)

Lars Winnerbäck - Elegi




Lars Winnerbäck - Alla vägar har sitt pris




PlayTheMusicLoud


Ber om ursäkt

Hade läst helt fel, det var den 22 januari och inte den 12 som Rockbjörnen vinnarna skulle presenteras :S .

För att gottgöra det misstaget bjuder jag på Björn Gustavssons och Johan Glans Abba-medley som de framförde igår på Guldbaggegalan




Gruppen för dagen blir ABBA och de behöver väll egentligen ingen närmare förklaring men jag skriver en liten pressentation ändå :)

ABBA bildades 1972 och till en början hette gruppen "Björn och Benny, Agnetha och Anni-Frid" men namnbytet kom redan under samma år. Från början hade Abba Seafood, tänk sill och Kalles kaviar, protester mot namnet men det löste sig tillslut.
1974 vann de (ABBA alltså inte Abba Seafood :P) Eurovision Song Contest med låten "Waterloo" och det var då kariären tog fart. ABBA är det band från Sverige som det gått absolut bäst för utomlands och 1976 var ABBA en av världens mest populära popgrupper. 1982 splitrades gruppen på grund av skiljsmässa mellan paren men med över 400 miljoner skivor sålda världen över och med musikialer och filmer baserade på deras låtar så kan de nog känna sig rätt nöjda :)

ABBA - Mamma Mia



Onödigt vetande: Mamma mia är italienska och betyder "Min mor"


PlayTheMusicLoud

Tekniska problem

Är anledningen till att vinnarna av Rockbjörnen inte pressenterades idag utan förhoppningsvis kommer det imorgon.

Imorgon har jag också besiktning på bilen men den borde gå igenom utan problem, hoppas jag iaf.

Imorgon är det tisdag och imorgon har jag min första naturkunskaps timme under gymnasietident.

Imorgon, imorgon, imorgon..


Dagens låt "When Tomorrow Comes" med Anna Ternheim, Årets kvinliga artist enligt Grammisgalan.

Det fanns bara en video med den låten på youtube och det är någon mupp som står och mimar den men det är ingen cover som det står under mer information.




PlayTheMusicLoud


Sista dagen på lovet.....

Idag har jag varit och kollat på min första volleyboll match live, jag såg i och för sig inte hela men tre set iaf :)
Det var syrran och hennes lag som spelade mot Umeås tjejer och man blir lite sugen på att spela för det ser riktigt kul ut.
Dom vann tillslut efter att de förlorat de två första seten.

Imorgon börjar skolan om men också så presenteras vinnarna av Rockbjörnen och som vanligt är det en massa nomineringar men de tänkte jag inte räkna upp nu. En av de som är nominerade till årets låt är Sugarplum Fairy med "The Escapologist" och det är väll den låten som jag tycker borde vinna och på andra plats borde "The Mirrors Truth" med In Flames komma.

Resultatet av röstningen kommer nog imorgon och till dess får ni lyssna på
Sugarplum Fairy - The Escapologist




PlayTheMusicLoud

Feel the rhythm

Har hittat fåtölj som jag helt klart skulle vilja testa, BodySound Chair heter den och innehåller sju stycken högtalare som ska ge en ljudupplevelse du tidigare aldrig upplevt . Både till film och musik tror jag den kan vara riktigt najs förutsatt att det är bra ljud i högtalarna. Priset startar på $5 995 och sträcker sig upp till $22 180 beroende på hur många platser man vill ha, något impulsköp blir det alltså inte men det är helt klart en "vill ha" grej :P

Dagens låt kommer från gruppen Kings of Leon som består av de tre bröderna Caleb, Nathan och Jared samt deras kusin Matthew, alla med Followill som efternamn. De bildades 2000 men det var inte föränn i höstas jag upptäckte dem med deras nyaste skiva "Only by the night".

Kings Of Leon - Use Somebody




Edit: Glömde lägga upp en video om BodySound Chair men är har ni den;



PlayTheMusicLoud

Sick and Tired

Nu har gått och fått mej en ordentlig förkylning, det skulle inte förvåna mig om det är influensan.Om det nu är influensan så suger det ganska hårt för den ska tydligen vara en elak jävel som håller i sig länge.

Dagens grupp blir The Cardigans då de hade en låt som passade bra idag. The Cardigans kommer från Jönköping och bildades 1992. De har gjort sex stycken skivor och största genombrottet kom då de fick göra ett soundtrack till filmen "Romeo + Juliet" år 1996, låten var "Lovefool". De har sålt över 5 miljoner skivor välden över och har medverkat i tv-serien The Office och uppträtt hos David Letterman.


Här är iaf , The Cardigans - Sick and Tired




PlayTheMusicLoud

Årets hårdrock feat Timo Räsiänen

Idag blir det bara ett framträdande från gårdagens Grammisgala


In Flames feat Timo Raisanen - Alias




PlayTheMusicLoud


Grammisgalan 2009

Vinnarna från kvällen

Årets album - Anna Ternheim - Leaving on a mayday

 Barnalbum - Trazan & Banarne - Swingtajm! Trazan & Banarnes 30-årsskiva

 Årets dans/hip hop/soul - Afasi & Filthy

 Årets dansband/schlager - Lasse Stefanz

Årets folkmusik/visa - Abalone Dots

Årets grupp - The Soundtrack of our lives

Årets hårdrock - In flames

 Årets jazz - E.S.T

Årets elektroniska producent - Eric Prydz

Årets kvinnliga artist - Anna Ternheim

Årets manliga artist - Håkan Hellström

Årets liveakt - Robyn

Årets kompositör, Årets producent och Årets nykommling - Klerup

Årets textförfattare - Anna Norlin (Säkert! / Hello Saferide)

MTV priset för bästa videon - They Live By Night - Catching Up

Regeringens Musikexportpris 2008 - Björn Ulvaeus och Benny Andersson

Årets låt - Jenny let me love you med E.M.D

Jag tycker att "Do you love me" med Amanda Jensen eller "Måndagsbarn" med Veronica Maggio skulle ha vunnit som årets låt av de nominerade men det tycke inte majoriteten av de som röstat.

Här har ni iaf ettan, tvåan och trean.

1. E.M.D. - Jennie Let Me Love You




2. Amanda Jensen - Do you love me




3. Markus Krunegård - Jag är en vampyr




Sen vill jag även tipsa om några coola ungar på 5 år som tänkte åka iväg till Afrika och gifta sig :P
Klicka här

PlayTheMusicLoud

If I could be a superhero

Har suttit och kollat ikapp lite Heroes ikväll, egentligen är det en rätt så dålig serie men på något sätt känns det som jag måste se tredje säsongen i och med att jag sett de andra två.

Det skulle vara kul om man hade någon superkraft, ibland i alla fall. När man var mindre och lekte superhjälte var jag ofta den starka hjälten men jag vet inte om man har så stor nytta av den kraften egentligen. En kraft som däremot skulle vara ruskigt kul att ha är möjligheten att kunna flyga, om jag skulle få välja en kraft bara sådär utan att tänka på någon annan än mig själv skulle jag lätt välja det. En annan talang skulle kanske skulle vara kul att ha är att kunna bli osynlig eller påverka personers medvetande men att påverka människors medvetande känns lite för ansvarsfullt. Så flyg-kraften blir mitt val :)
Man kan ju såklart vara en hjälte utan superkrafter också men då kommer man in på stt seriösare ämne och det tänkte jag inte gå in på idag.

En annan serie som tyvärr har uppehåll nu är Dexter, om ni inte har sett något ur den så gör det. Enligt mig är det nog den bästa serien som går, om man räknar bort Scrubs :P Det är svårt att ge en rättvis bild om vad Dexter handlar med lite text men i grund och botten är Dexter Morgan en omtyckt kille som jobbar som kriminaltekninker åt Miami Metro Police. Samtidigt är han en seriemördare men de enda personer han har ihjäl är de som mördat andra personer. Det är som sagt svår att beskriva allt som händer pga det är så mycket mer som händer runt om hans mord, när jag själv hörde vad den handlade om tycke jag  att den verkade suga men så såg jag de två första avsnitten och blev fast. Om ni inte har sett serien så gör det, ni kommer inte att ångra er :)

Här har ni den bästa trailern jag hittade, efter 5 min sökade.
Dexter



Första låten för dagen blir en roligare, "Superhero" med Stephen Lynch




Och den andra är lite mer seriös, "Working Class Hero". Det finns en hel del covers på den men orginalet skrevs och framfördes av John Lennon men idag presenterar jag för första gången en kvinnlig artist.

Lyssna och njut, Tina Dico - Working Class Hero




PlayTheMusicLoud

Jam från hotellet i Pardubice, Tjeckien

Har blivit mycket text om vad jag gjort nu två dagar i rad därför tänkte jag försöka skippa så gott jag kan idag.

Tänkte bjuda på två filmer från hotellet i Tjeckien när jag var där med SGE och spelade, ljud och bildkvalitén är inte den bästa men det får ni ta. Den första videon innehåller rätt mycket inprovisation och jag kallar den för SGEs Jam. Andra videon är en cover på Led Zeppelins "Stairway to heaven" med Erik och lite Björn på sång, tyvär blev minneskortet fullt just i slutet så avslutet av låten kom inte med. Allt låter väll inte så jätte bra direkt men det finns någon ljus stund :P

Artisten och låten idag blir Led Zeppelin - Stairway to heaven, en sång som är ganska diskuterad om vad den egentligen betyder. Vissa menar att låten inte betyder någonting utan bara är ihopsatt med ord som låter bra tillsammans. Andra tror att det är sådant djup i texten att den inte ens går att tolka. En teori som Plant själv har stött lite gran är att det handlar om hopp och optimism och dels en kvinna som fick allt hon ville ha utan att ge någonting tillbaka. Det finns även teorier som hävdar att kvinnan i sången är alfen Lady Galadriel från Tolkens värld och att det handlar om en kvinna som tar heroin och tror sig komma till himelen eller att drogerna tar livet av henne.
Själv tror jag att den antingen är en låt utan betydelse eller att den handrar om en bortskämt och självisk kvinna som får allt hon vill. Om man spelar vissa stycken av låten baklänges kan man med lite fantasi tolka orden till sadistiska budskap men det är något som Plant hävdar inte är avsiktligt.

Vad låten nu handlar om skiter jag faktiskt i det är en härlig låt med ord som låter bra ihop med varandra och det är fler än jag som tycker det då den har röstats fram som den bästa låten genom tiderna ett antal gånger.


Först ut SGE - SGEs Jam



SGE - Stairway to heaven




Led Zeppelin - Stairway to heaven




Det var första gången jag laddade upp en video på youtube och satan vilken tid det tog, jag skrev klart det här inlägget runt 22.00 och väntade drygt 30 min till innan första videon var klar. Medans den andra laddade gick jag förbi Blomman med Buster och när jag kom hem hade det blivit något fel med uppladdningen så jag blev tvungen att göra om det. Klockan är nu 02.30 och nu går jag och lägger mej, den andra videon har laddat upp ca 15% så jag orkar inte vänta på den. Laddar upp den imorgon istället, Godnatt


PlayTheMusicLoud

2008 - Vad hände riktigt?

Början av 2008 invigdes i Norsjö om jag inte minns helt fel, det var ett större kalas hos min moster och kusiner med närmare 25 pers och en raket höll på att åka rakt igenom rutan in i köket men som tur var träffade den lite under.

Skolan började om och det mesta flöt på som vanligt, jag var och jobbade en del i Luleå på helgerna och började också att träna Muay Thai pga Capoeiran slutat.

Sen kom sportlovet och 18-års dagen och där också bilkörkortet. Månaderna sprang iväg och plötsligt var det sommarlov, fast innan det hade jag hunnit tagit lastbilskörkortet. Under sommarlovet gick ganska mycket tid åt till jobb, var bla i Lycksele, Ö-vik, Luleå och Arvika där jag också såg Teddybear stockholm live, men pengar fick man ihop och en del av dom använde jag till motorcykelkortet :)

Stadsfesten kom och där testade jag på bungyjump, såg också de flesta artisterna som uppträdde, tex Europe, Amanda Jensen, Tomas Andersson Wij, Jill Johnson, Lillasyster och Eagle Eye Cherry och slösade en del pengar :P

Under näst sista veckan av sommarlovet, en fredag kväll faktiskt, tog jag telefonen och ringde till Umeå Fallskärmsklubb och frågade om dom hade någon tid som var ledig för att testa ett tandemhopp och visst hade dom det, redan kl 09.30 dagen efter. Sure sa jag och bokade tiden, jag hade lovat mig själv att jag skulle hoppa fallskärm under sommarlovet och om jag inte hade gjort det då hade jag aldrig hunnit. Så på lördagsmorgonen körde jag och Sundberg ner till Umeå och även fast hoppet kostade en hel del var det klart värt det och jag fick åka flygplan för första gången på samma gång. Det ända negativa i hoppet var att jag klämde bollarna just när vi hoppade ut ur planet, remen runt benen satt lite fel men det gick till sig som tur var :P

Om jag jämför bungyjump och fallskärmshoppning så är det betydligt äckligare och mer adrenalin inblandat i bungyjump, fallskärmshoppet var mer "skönt" i och med att man föll länge och såg riktigt långt medans i bungihoppet ser man marken på relativt nära håll och korgen man står i innan man ska hoppa är inte den stadigaste :P

Sista veckan av sommarlovet hade kommit och jag vaknade på måndags morgonen av att telefonen ringde, det var Wille min gitarrlärare i SGE (Skellefteå Gitarrensemble) som undrade om jag hade lust att följa med till Tjeckien och spela gitarr. Först trodde jag att det var något dåligt skämt men sen sa han att han var helt seriös, så två månader senare satt jag på ett plan ner till Stockholm för att sedan åka vidare till Tjeckien. Det var det roligaste jag har gjort i hela mitt liv, en vecka i Tjeckien helt och hållet gratis med bra väder, bra mat, trevligt sälskap och många upplevelser, att det var första gången jag åkte utomlands (Finlad räknas inte :P) gjorde inte saken tråkigare. Vi gjorde sju konserter på olika platser, spelade för borgmästaren i stadshuset till pensionärer på ett seniorcenter, och såg och fick uppleva mycket. Det finns så mycket att berätta om resan att det skulle ta en dag att skriva allt men det var som sagt det roligaste jag gjort i mitt liv än så länge :)

En spelning på julkonserten i Anderstorpsaulan här hemma blev det och sen bar det av till Ammarnäs för att fira in det 2009.

Märker nu vilket dåligt minne man har, har säkert missat en hel del men det var mitt år väldigt sammanfattat.


Här kommer lite bilder från det gångna året:

Stadsfesten:


Tjeckien




Ammarnäs



Lite annat




Har suttit och försökt komma fram till vilken årets låt är och det är inte lätt, det beror ju på vart man kolla och vad man menar med "årets låt".
Om man kollar på Amazons "Bestselling Songs of 2008" så står Katy Perry - I Kissed A Gril först och även på P3 DigiListan under 2008 så ligger I Kissed A Gril i topp. Själv tycker jag den låten är helt värdelös, både till musiken och texten, så jag skulle inte vilja utnämna den till årets låt.
En annan låt som ligger högt på listorna är Jason Mraz - I'm Yours men det är ju egentligen en gammal låt som han släppte 2006 som en demo och sen ändrade han ytterst lite i den och släppte den i början av 08 med stor framgång, i och med att det är en gammal låt så platsar den inte heller.
Takida - Curly Sue är också en låt som gått varm under det gångna året men den låten släpptes 2007 och den är inte spelad världen över.
Timbaland feat OneRepublic - Apologize, en bra och välspelad låt men samma sak där, låten är från 2007
Lady Gaga - Just dance skulle kunna vara en bra utmanare men den har inte kommit lika högt i olika listor som Coldplay - Viva La Vida som också får bli årets låt, just för den här gången iaf. Tycker väll inte själv att det är den bästa låten från 2008 eller av Coldplay men den är populär världen över och släpptes 2008.

Coldplay - Viva La Vida




Satan så mycket det blev, om det är någon som orkat läsa ända hit så har ni gjort det bra :P

PlayTheMusicLoud

Gott nytt år :)

Resan till Ammarnäs var riktigt trevlig med tanke på omständigheterna, allt var/blev inte riktigt som vi planerat.
Skidbacken var stängd när vi kom dit men det visste vi i och för sig redan så vi stannade i Malå på vägen dit.

Nyårsaftonsmorgonen började med en sovmorgon och sen en tur med skotrarna men min gick så ruskigt dåligt att jag vände snabbt. Runt fem bestämde vi oss för att åka ner till hotellet för att duscha och basta men då hade de stängt pga förberedning för kvällen så upp igen till stugan och ta en snabb dusch så att varmvattnet skulle räcka åt alla.
Vi började också inse att en promenad på runt 4 km enkel väg utan gatlysen mitt i skogen i kylan inte skulle vara så najs så Nicke fick knacka dörr för att fixa skjuss, taxi kändes dyrt :P. Efter några försök han lyckades övertala en kvinna att hämta upp oss men hem skule vi få ta oss själva, bättre än ingentingt tänkte vi. :) Sundberg var kvällens kock och lagade till fläskfilén och potatisgratängen vi tagit med, riktigt gott.

Runt halv 11 kom kvinnan och skjussade ner oss till hotellet, där kan jag säga att det inte var så ösigt men vad kan man förvänta sej av Ammarnäs :P. När vi kom dit var det nästan inget folk där och det blev inte så mycket bättre just innan 12. "Dansgolvet" var jätte litet och det stod fyra 40+  där och shakade loss när vi kom men dom gav upp efter ett tag. Det blev skål för det nya året och lite fyverkerier. Nu var det dags för Skellefteå killarna att visa vad dom gick för på dansgolvet så jag, Gunne, Daniel och Sundberg gick upp och visade hur det skulle få till, det som är kul när ingen vet vem man är är att man kan fula sej hur mycket som helst :P Vi fick igång dansgolvet iaf.
Klockan började närma sig två och det var dags att ge sig av hemåt, Nicke hade hittat två andra Skelleftebor som bodde åt vårat håll så vi sa att vi kunde dela på en taxi men det var en laglydig taxichaufför och vi rymdes ju inte alla sju så vi sket i det. Vi började promenera och efter vi gått runt 1 km så kom en bil och stannade och frågade om vi ville ha skjus, så vi fick skjus tillbaka till stugan också. Tur att det finns snälla personer :)

Dagen efter var de andra inte så pigga så jag och Sundberg tog Lynxen och drog iväg mot ett av bergen i närheten men vi kom inte så långt med skotern pga okörd led och tät skog så vi började plumsa i snön med brädorna på ryggen. Vi kom inte ens halvvägs upp till bergets början fören det började bli mörkt så vi spände på oss snowboardarna och åkte ner till skotern igen. När vi kom tillbaka åkte vi till hotellet för att basta, sen blev det filmkväll med "Midnight Meat Train" och "Pinapple Express" i spellistan, Pinapple Express var riktigt kul, den rekommenderas varmt och Midnight Meat Train var också bra på sitt sätt men lite skum.

Fredagen blev en dag i skidbacken, det hade snöat så dom hade öppnat den. Dom hade inte pistat backen så det var jäkligt ojämt med snö, på vissa ställen var det 20 -30 pudersnö och på andra ställen var det bara is och sen stack det upp lite ris och grenar här och där men det var kul ändå :)

Det var ungifär vad som hände mej under nyårs, bilder kommer imorgon.

Edit: Glömde säga att bensinpumparna gick sönder tisdagen när vi kom och vi hade max 10 liter i tanken så om dom inte hade fixat pumparna så hade vi inte tagit oss hem. :P


Dagens grupp blir Tribal Ink då det är samma sångare som i Jupither nämligen Funky Dan, eller Dan Larsson som han egentligen heter. Bandet Tribal Ink bildades genom en tv-serie som Tv3 sände 2002, "Wannabe" hette den och kan liknas med idol men istället för att söka efter en sångare satte de ihop ett helt band, jag minns att jag satt fastklistrad framför rutan varje fredag. Det blev tyvär en flopp och dom släppde bara en skiva. Vissa tycker att de låter lite som Linkin Park och vissa inte, här har ni iaf huvudlåten från skivan:

Tribal Ink - To My Face






Här är dansmovsen vi använde oss av på dansgolvet på nyårsafton, "Spela pingis" och "Mjölka kossan" var dom mest använda. Det är som sagt kul när ingen vet vem man är förutom dom man är där med :)





PlayTheMusicLoud


RSS 2.0