....

Efter en hel vecka ute i fält och två veckor sedan jag uppdaterade här sist har det självklart hänt en del grejer men jag kommer vara kortfattad.

Under övningsveckan så körde jag och min grupp granater och ammo för runt 3 miljoner kronor om man ska tro på det jag hörde, det motsvarar en jäkla massa sprängkraft :P
Skäll och beröm har man fått, både för att vara den bästa transportgruppen dom har haft men även den sämsta. En morgon så kom Fenrik och sparkade mig hårt på låret och skällde ut mig, när jag låg och sov pga av förarvila. Vi har även haft en del samtal med befälen. Men som sagt så har vi även fått beröm, så pucken går fram och tillbaka :)

När vi är ute på övning så är vi i ett spelat scenario där vi ska låtsas att vi är i ett annat land där vi försöker bevara freden. Alltså har vi även motståndare och för varje övning så visar dom sig mer och gör mer saker mot oss. En "kidnappning" och en "misshandel" var två grejer som hände under veckan samt att dom var och saboterade och stal några små grejer. Rätt kul när det händer sånt där :P

Mycket och många körningar har det varit så vi har haft mycket att göra vilket också har varit kul.


Jag fick ett samtal i torsdags från en Kapten från P4 i Skövde angående min ansökan till Nordic Battlegroup han gjorde en kort intervju i telefonen och sa att ett besked, om jag kommer med eller inte, skulle komma under vecka 15 så nu är det bara vänta och se vad som händer.


På torsdag bär det av till fjällen, jag hoppas att väderleksprognoserna har fel för enligt dom verkar det inte bli allt för bra väder. Men det kommer bli skönt att komma iväg ändå :)









Bröderna Lindgren - En Flugas Väg

 

 

PlayTheMusicLoud


"Löjtnant, 3238 Åström har inga problem med kylan och anhåller om att få kliva upp ur vaken"

Hur många resturanger har öppet en söndag vid 20.30, inte så många alls kan jag nämna. Men det blev tillslut Mr Greek vi käkade på. En grillad fläskfilé med tsatsiki och pomfrites blev det, 5/5 stjärnor =)

Veckan i Boden har varit dryg som fan, vi har haft kvällstjänst och vård på schemat så i fredags när jag åkte hem känndes det som jag varit borta i två veckor.
I måndags var det milen på skidor, jag stakande in på typ 55 min och 20 sec och kravet för att bli "godkänd" var 55 min blankt. Jag kan ju skylla på att vallan sög osv men i slutändan så är det jag som suger på skidor :P

Fredagen var ändå rätt chill. Vaknade som vanligt på morgonen och direkt efter uppställningen var det dags för isvak. Så en buss kom och hämtade oss på kaserngården och skjussade ut oss en bit från Boden.
Det var ju inte första gången jag var ner i en isvak men det var första gången man var tvungen att be om lov för att kliva upp ur vaken. Sen har jag alltid haft en bastu att värma mig i efter doppet, nu var man tvungen att springa sig varm. Det var dock bra väder och rätt varmt ute så det gick bra.

Till veckan och veckan där på blir det övning, på måndag åker jag iväg ett antal mil för att hämta en jäkla massa ammo till pjäserna och från tisdag till måndag så ligger vi i tält. Det är väl det jag kan säga om övningen.

Nu åker jag snart iväg, hörs på två veckor.





En låt jag hittade idag
Pain of Salvation - Yellow Raven


 

 

 

PlayTheMusicLoud


Då var man ett år äldre - 20 år

Kameran som jag skulle ha fanns såklart inte hemma, det var endast visningsexet som hade kvar och inte kunde dom sänka priset eller skicka med ett minneskort till den. Så då fick det va. Beställde en Sony CyberShot W290 istället så den lär väl ha kommit när jag kommer hem nästa helg.

En god smörgåstårta har ätits idag och några presenter har man fått. Nu ska jag till Olles och käka med gubbarna och sen bär det av till Boden igen, vi höres. Tjo


Grattis Emil :P

 

 

PlayTheMusicLoud


Tack pojkar och flickor för en mycket trevlig kväll :)

Gårdagen ägnades åt att försöka hitta en kamera som jag ska få av moder i present. Med en hel del beslutsångest så blev det tillslut en Sony CyberShot DSC-W215. Jag hatar att köpa/välja nya teknikprodukter när man inte är så jätte insatt. Om man nu tänker på kamerorna så säger dom i butiken att dom rekommenderar en viss kamera, "Den har bra vidvinkel och tar bra bilder....." Sen åker man hem och läser lite på internet där det är någon som skriver att den kameran dom rekommenderade i butiken är det sämsta han/hon har köp.
Sen att jag är rätt så kräsen av mig när det kommer till teknikprodukter gör det hela inte mycket lättare, man vill ju inte köpa nått som man blir missnöjd med.


Nu till en grej som jag inte var beredd på :P
Vid halv sex så ringde Sundberg och frågade vad jag gjorde, jag hade just kommit hem och sa att jag inte hade så mycket planerat. "Va bra, då kommer jag förbi på ett tag", sa han
Efter en liten stund så plingade han på dörren, sa att jag skulle sätta på mig en jacka och satte han på mig en ögonbindel och föste in mig i en bil. Efter en lång biltur, med hög musik,  och en bits promenad, med ögonbindeln fortfarande på, så kom vi till sist till Fort Nocks där vi tillbringade drygt 20 minuter med att springa runt och skjuta laser på varann. Det var riktigt jäkla kul och utan att skryta så kickade jag ass :P
Vårat lag vann med nästan 10 000 poäng fast vi var fyra mot fem. Mina stats: Score: 13 150, Ranked 1, 81 kills, Awsome :)

Efter det så gick vi till Dallas där jag blev bjuden på mat och sen var det på med ögonbindeln igen och en lång biltur igen som slutade vid byastugan i Kroksjön,  där det chillades och åts tårta :)


Okej? :P
Snook - Mr Cool

 

 

 

PlayTheMusicLoud


Här ska man visst skriva nått smart...

Blir som vanligt ofta så att man är vaken halva natten och sover länge på dagarna när man har ledigt men inte i morse. Klev nämligen upp redan kl 9.00 och var vid 10.30 borta på Nordanå för att se Baldershowen som faktiskt var var rätt så bra.
Det är väl typ det man saknar mest med skolan och allt var det innebär, konserterna osv.

Imorgon så får jag förhoppningsvis min bil att gå utan problem, för just nu är den "A Piece Of Shit"

Nu ska jag sätta igång "Where The Wild Things Are", får hoppas att den är lika bra som de flesta recensenter säger. Utlåtande kommer imorgon, Tjo



Psychostick - Two Ton Paperweight

 

 

PlayTheMusicLoud


En ledig vecka :D

Klockan är över tio och jag är fortfarande hemma, har jag missat bussen? Nope, jag har sportlov :)

Vad har hänt dom senaste två veckorna då?

Jo vi var ju ute i fält, eller fält och fält, vi var även den här gången typ 3 km från A9 vid några hus/byggnader. Det låter väl som om det kommer vara ungefär så våra grupperingsplatser kommer att se ut för det mesta, skönt men lite tråkigt.
Vi var ute från tisdag till måndag och de två första dagarna hade min grupp (transportgruppen) ganska mycket att göra men sen så var det bara typ nått plogjobb för en gubbe per dag. Resten av tiden tillbringades antingen frysande ute som vaktpost eller halvt sovande i Hotell Hillton (tälten).
Det jobbigaste under veckan var kylan, vi hade som kallast strax över 30 gränsen och då är det inte speciellt kul att stå post i en timme :P

Under veckan har jag även ätit väldigt god mat som tillagats av våra kockar, på onsdagen så lyxade dom till det lite extra och gjorde semlor till kvällsfikat. "Är det det här som är lumpen?" :)

Jag har också fått lite mer förståelse för min grupps uppgifter under veckan och fått lära mig att tänka lite annorlunda och annars när vi får order.
Nu är jag hemma en vecka, sen vård en vecka och sen fält igen i en vecka. Förhoppningsvis är det lite varmare då och mer att göra.


Min lediga vecka har jag just nu inte så mycket planer för, att fixa bilen är dock en prio annars blir det garanterat ombesiktning om jag åker dit med den nu, och sen fyller man ju år på söndag så då blire tårta och godheter och mest troligen alkohol på lördagen :) :P


Så en avslutande mening innan jag kryper i kojs: Solsidan, vilken underbar serie :)


Har gillat John Mayer sen jag hörde han första gången för några år sen och nu har han ju släppt en ny skiva, som man knappast har missat om man är en användare av Spotify, iaf så har ni här:

John Mayer - Half of My Heart


 

 

PlayTheMusicLoud


RSS 2.0