Aitik

Sådär nu ligger köttet i marinaden och väntar på att bli kastade på grillen imorgon kväll. :)


Vi var till Aitikgruvan med klassen idag och bästa ordet som beskriver gruvan och allt som rullar där: Enormt.
"Gruvan är Skandinaviens största dagbrott och en av Europas största koppargruvor".

Sen låter jag bilderna tala för sig själv, inte för man kan fatta hur enormt det är ändå men det ger en fingervisning iaf ;


Fordonen man skymtar rakt fram är samma fordon som är med på de andra bilderna







Idag tänkte jag bjuda på en grupp jag lyssnat många timmar på men det var ett bra tag sen sist.
Påväg till Aitik så spelade dock en låt med dem på radion,

Three Days Grace - Never Too Late






PlayTheMusicLoud

Rörande

Det är så vackert att jag blir tårögd...


M.A Numminen - Som en gummiboll





PlayTheMusicLoud

Old MacDonal had a farm

Läste den här artikeln i Metro idag som handlar om att volontärjobba på ekologiska gårdar och jag blev typ sugen på att testa på det i sommar. Man får som sagt ingen ersättning men mat och boende står dem man jobbar hos för och jag tror det skulle vara en kul upplevelse att testa på det livet i en vecka eller två.

Enligt metro är det folk från hela välden som kommer åker till Sverige för att testa på det här så man kan nog lära känna en del folk från andra länder också.

Jag funderar faktiskt seriöst på att kolla om att åka ner till södra Sverige och jobba på någon gård i typ en vecka. Sen när man ska upp till Skellefteå igen så stannar man lite här och där i olika städer så då får man en liten bilsemester också :)

Känns dock som det blir roligare om man är några stycken som åker iväg så jag ska höra om någon av "gubbarna" är sugna på att följa :)

Här är huvudsidan för volontärarbetet, wwoof.se




Old MacDonal had a farm



Svenska versionen med Mora Träsk, gick inte att lägga upp den



PlayTheMusicLoud


*--*

Nu har det inte blivit en uppdatering på länge men här har ni ett lite längre inlägg då.

I onsdags så skrev ägaren av torrenttrackern jag använder mest att de kommer att stänga ner trackerdelen på sidan.
Senare under dagen skrev ett antal till trackers att de kommer att stänga ner tills The Piratebay rättegången är klar eller tills de kommit på någon lösning för att komma runt lagen.

Allt detta pga ett mail Antipiratbyrån skickade ut till de olika ägarna av sidorna där det stod att om de inte tog bort alla .torrent-filer så skulle det tas till "rättsliga åtgärder".

Alla utländska trackers rullar ju fortfarande men det är inte samma sak.

/Cry är allt jag har och säga.


Helgen har tillbringats i Lycksele med jobb på Danica Foods. Ett riktigt skit jobb, det hade börjat mögla under det gamla golvet och när man "bilade" bort det så skvittrade det mögel åt alla håll och lukten var inte direkt jordgubbe.

Jag åkte direkt till Lycksele efter skolan på fredagen och igår kväll/ natt var vi klara efter en lång dag, 07.30 -02.00.
Skönt att få sova ut på morgonen idag tänkte jag men när jag stod och torkade håret efter jag duchat så sved det till i höger öga, jag hade fått nått skit in i ögat. Jag stod och försökte pilla ut det i säkert 30 min men det blev bara värre så jag klädde på mig igen och åkte iväg till akuten. Där var det lungt och jag behövde inte vänta länge på att läkaren skulle komma. Men inte kunde jag har sånt flyt att allting skulle gå snabbt och enkelt.

Väl inne i undersökningssalen så började hon ställa in undersökningsvektyget/maskinen och jag ljuger inte om jag säger att det tog 7 min för henne att få till den. När hon väl lyckas med det så skulle hon försöka få upp mitt ögonbryn så hon kunde kolla under det. Hon började dra i i mina ögonfransar och inte fan gick det bra heller hon ryckte bort hälften av mina ögonfransar på höger öga innan hon tillslut lyckades få ögonlocket som hon ville. Efter en snabb koll så sa hon "Tyvär men jag ser faktiskt ingenting men du ska få en salva som du ska he i ögat och om det inte är bra imorgon så får du gå in på akutmottagningen i Skellefteå ". Så med hälften så många ögonfransar och fortfarande nått skit i ögat åkte jag tillbaka till hotellet. Klockan var nu runt 04.00 men jag somnade, trots ont i ögat, riktigt fort.

I morse var det såklart inte bättre i ögat men jag kom på att om jag sneglade åt höger så gjorde det inte ont. Jag käkade frukost runt 10,00 och efter det bar det av hem, sneglandes åt höger. Var inte helt bekvämt att köra bil så.
När jag kom fram till Skellefteå så svängde jag in på akuten och efter en timmes väntan så fick jag träffa en läkare som det tog ca 30 sec för att ta bort skräpet i ögat, utan att orsaka mer skada på mina ögonfransar.

Det är då man börjar fundera om vissa personer har rätt jobb, tänk om läkaren i Lycksele hade varit lika duktig som hon jag träffade här i stan, vad det skulle ha sparat både ögonfransar och en mindre smärta i öga för mig.

Jag ska även nu kleta in salvan jag fick av läkaren i Lycksele i ögat pga att minska infektionsrisken och den där salvan/kletet gör så att man blir halvblind på ögat i typ 20 min efter man hett det i ögat.

Men trots eländet får glädja sig åt att pengarna har rullat in under helgen, jag gillar att jobba helg i och med att det är 100 % ob hela dygnet. :)


Det var kortfattat vad som hänt de senaste dagarna och sen måste jag rekommendera Hotell Lappland, har bott där två gånger nu och det är ett riktigt fint hotell. Bastu på rummet har jag haft båda gångerna och så de har även en "Spa" avdelning som är fin.
Lycksele är väl inte det första stället man tänker på om man ska någonstans men bo på Hotell Lappland om ni ska dit :)



Nu väntar sängen. Gonatt


Här har ni en låt som jag blev rekommenderad om ikväll

Five Finger Death Punch - Never Enough





PlayTheMusicLoud

My Brute

Jag utmanar er i det hetaste spelet just nu, My Brute :P


Jag gillar Eminem, inte för att han är speciellt bra men han har en hel del humor. Här är han senaste låt och musikvideo.

Eminem - We Made You





PlayTheMusicLoud

Snark.....

Har suttit och repeterat matte hela dagen, har prov ig-prövning imorgon i matte B. Det var typ ett år sedan jag hade kursen så det är inte så mycket man minns. Om jag inte klarar det nu så ber jag att de stryker kursen ur mina betyg i och med att den inte är obligatorisk och jag orkar inte lägga ner nå mer tid på det. Andragradsfunktioner, typ det ända jag är helt lost i, hur ofta kommer jag använda det? 
Sen gick jag mest matte B bara för att kolla om jag klarade av det utan att engagera mig typ nått, men hitils har jag inte lyckats :P


Ibland kan låtar fastna på hjärnan och här är en kille som har stora problem :)





EDIT: Jag hatar OS-X (Macintosh)

PlayTheMusicLoud

Collegehumor.com








PlayTheMusicLoud

The Pirate Bay domen

Hörde domen på radio påväg hem och man undrar ju om juryn är mutad. Alla fyra fick 1 års fängelse och de ska betala totalt 30 miljoner kronor i skadestånd. Det som är rätt underligt är att alla får samma straff trots att "brottet" de begått är rätt olika.
En överklagan är självklart påväg och det ska blir intressant tid till dess, jag hoppas inte att mindre fildelarsajter bilr rädda nu och stänger ner.

Tillsammans är vi starka, pirater. Håll flaggan i topp och internettrafiken strömmande! :)
Om ni är oroliga för att IPRED sitter och spanar på er kan ni kolla in här

Återkommer med ett senare inlägg med musik. Nu ska jag sova en stund



EDIT:

System Of A Down - Fuck The System


Gokväll

Nu sitter jag här i Ö-vik på hotell "Strand City" med segt trådlöst internet. Jag ljög visst för er tidigare, det var inte i Ö-vik jag skulle jobba utan i Mellansel som ligger typ 3-4 mil utanför. Vi har bott i ett "Gästgiveri" i Bredbyn, ännu en bit längre, men igår blev gubbarna partysugna och som yngst blir man självkart fyllechaffis så då bar det av in i Ö-vik på Olles.
Där stannade vi tills det stängde och med tanke på hur dom såg ut i morse vid 7 så känns det lika bra att man var chaufför, jag förstår inte hur som orkar :P
Det blev inget mer jobb i Lycksele imorgon pga någon maskin som var trasig så det blir att fara dit nästa helg men det känns ganska skönt att vila ut innan skolan börjar om.

För er som inte vet så jobbar jag lite extra åt Acrylicon då och då och dom lägger industrigolv. Inte korkmatta eller liknande alltså utan här blandas plast, sand och härdare till en trögflytande smörja som man häller ut på golvet för att sedan "stålas" ut. Jag är hantlangare vilket innebär att det är jag som blandar "golvet" vi lägger och häller ut det åt dem som sitter och stryker ut det. Oftast är det mycket underarbete innan själva golvläningen kan börjas så en del slip, rondell, fräs, flex osv har man kört.
Det som är skönt med det här är att man jobbar mycket när man är iväg, ofta 12 timmar om dagen, plus bra lön så på en dag har man gjort sig ganska mycket pengar. Sen är det kul att det inte är på ett och samma ställe utan i olika städer
som längst har jag varit i Arvika på Volvo, där var jag i tre veckor i sträck i somras. Arbetskamraterna är såklart riktigt sköna människor annars skulle man inte orka nästan dygnet runt med dom när man är och jobbar.


Nu ska jag ta och sträcka ut mig i dubbelsängen och snarka gott

Jag har legat och lyssna på Eagles ikväll så här får ni huvudlåten på deras senaste skiva som har samma namn

Eagles - Long Road Out Of Eden



PS. Sången startar runt 1.30 in i låten



PlayTheMusicLoud

"Solen schiner idao"

Då var man hemma igen, men bara på mellanlandning.

Påskhelgen var bara trevlig och innehöll bla slalom/snowboardåkning, isvaks bad, god mat, snökojs-bygge, bra väder osv :)
Jag hade lånat Gunnes blades så det blev andra gången jag testade det och har kommit fram till att det är enkelt att åka slalom/blades jämfört med snowboard. Snowboarden kommer jag inte ställa åt sidan men jag funderar på att skaffa mig ett par blades också, jag vet att det var populärt för typ 4 år sedan men jag är lite efter :P

Här kommer har ni ett fåtal av bilderna som togs i helgen, kolla in Lindas eller syrrans blogg för fler foton.









Bara för att klargöra är det min moster som äger stugan jag tillbringat helgen i men för mig är det  "Stugan"





Imorgon åker jag ner till Ö-vik för att jobba till på torsdag och då bär det av till Lycksele för jobb där till lördag. Jag hoppas alltså på att det kommer bli skitväder i veckan så jag inte behöver tänka på hur skönt jag kunde ha det genom att ligga och ta det lugnt i solen istället för att jobba häcken av mig. Men det känns såklart skönt att få in lite pengar i kassan.
Uppdateringen under veckan kommer alltså inte bli den bästa men jag ska fixa så jag får internet på hotellrummet nån kväll iaf. Lyssna och lägg gärna till fler låtar i min spellista på Spotify till dess :)



Gjorde två IQ-test idag med rätt bra resultat. I testet hos Illustrerad Vetenskap fick jag totalresultat 115. På Mensas provtest hamnade mitt IQ på 119, alltså en lång bit ifrån att platsa där då det krävs en IQ på 131 eller mer. Normalsnittet ligger på IQ 100 av Sveriges befolkning. Det testet på Illustrerad Vetenskap liknar inskrivningsprovet, "IQ-testet", man gör på mönstringen en hel del fast betydligt kortare såklart och om ni bara orkar göra ett av testen så gör Illustrerad Vetenskaps.
Blev imponerad på broder som fick IQ 100 på Mensas test, alltså genomsnittet på en vuxen, över 18 årig, Svensk och han fyller 11 i år.

Tycker såna där test är rätt kul man får tänka till en hel del. Skulle vilja göra Mensas "riktiga" test och kolla hur det skulle gå där men i och med att testet kostar 300 kr så avstår jag.


Nu ska jag packa ihop det sista jag ska ha med mig och sen ska jag sova, gonatt och fortsatt trevligt påsklov ;)


Känner mig snäll så ni får två låtar idag

Reklammusik ftw :)
En massa artister - Open Happiness




The Offspring - Staring at the Sun





PlayTheMusicLoud


Hokus pokus

Kom för en stund sen hem från konserten "Life of ES3A" som jag såg för andra gången idag. Hade egentligen inte tänkt gå på den ikväll men det blev så ändå och det var känns bra för den var mycket bättre än konserten som var under dagen. Jag tror ljudteknikern stod och sov ibland under den första konserten för sångmicken var ofta för låg och basen skulle jag har sänkt några dB i några låtar men det var mycket bättre nu.

Många trevliga låtar hade dom plockat fram, bla "Neon" med John Mayer, Fall Out Boys version av "Beat It" "5 Years Time" med Noha And The Whale med blandat resultat. Oftast saknas det någonting i rösten på dem som sjunger men konserten i helhet var bra.
Konsertens Wooot? var "Sparkar Och Slag" (Kultirations), roligt framförande dock.

Bästa framförandena var "Feel It" (Naturally 7),  "Paranoid" (Hellsongs) och "Scar Tissue" (Red Hot Chili Pepper), tummen upp för er.


I morgon bitti ska jag som sagt lära mig rädda folk uppe på brandstationen och efter det bär det av till Stugan i Lillholmträsk för att tillbringa helgen påskhelgen där. Så det kanske blir en uppdatering på bloggen imorgon annars är jag tillbaka på söndag. Hoj

Red Hot Chili Peppers - Scar Tissue





PlayTheMusicLoud

*.*.*

Lugn vecka

Igår hade vi heldag med ADR (farligt gods) på skolan och idag har vi varit på brandstationen på en brandskyddsutbildning som innefattade både teoretiska och praktiska övningar.

Imorgon är det en timmes ADR lektion och sen projektmässa resten av dagen, jag kom fram till att jag inte orkade stå där med mitt projektarbete.

På torsdag ska vi upp till brandstationen igen på första hjälpen utbildning och efter det är det lov.


Någonting helt annat:
Jag gjorde en veckas praktik på brandstationen i åttan tillsammans med 7 st andra killar och det tror jag är den roligaste praktiken jag varit på. Det var en hel del teori men vi fick också testa på en hel del grejer, bla rökdyka med full utrustning (ca 15 kg) i ett kolsvart rum. Den enda ljuskällan man hade var en ficklampa och rummet var så rökfyllt att man inte såg längre än ca 40 cm framför sig när man lyste med ficklampan. Samtidigt skulle vi då rädda en docka som vägde runt 70 kg, jobbigt med kul. Vi fick också släcka en brand inne en "lägenhet", containrar de hade möblerat, osv

Brandman är ändå något jag skulle kunna tänka mig att bli, de har inte så jätte bra lön och måste vara med om en del otäcka grejer, men jag tror det är ganska trevligt jobb annars. Mycket fysiskt arbete, ganska fria dagar (så länge det inte är någon utryckning dvs), en hel del roliga övningar och möjligheten av att rädda liv.


Brandsta City Släckers - Kom Och Ta Mig





PlayTheMusicLoud

Gokväll

Ikväll tänkte jag bjuda på en låt som jag fick för ca 2 veckor sedan och som jag i veckan hörde på radion. Orginal versionen framförs av 50 Cent och som de flesta redan har listat ut är den inte speciellt bra, här är däremot en väldigt skön cover.

Milow - Ayo Technology





PlayTheMusicLoud

:)

 
Cyanide and Happiness, a daily webcomic


Sublime - Smoke Two Joints



Det fanns tyvär ingen bättre video en den där ^^


PlayTheMusicLoud


...

Smash Mouth - All Star




PlayTheMusicLoud

IPRED fortsättning..

Jag satt och funderade på något bra april skämt att dra men kom inte på nått... :/

Som jag skrev igår så antog jag att IPRED-lagen skulle visa sig på något sätt rätt fort och det gjorde den också, läs
Nu är det ju så att filerna låg på en öppen FTP-server så det har ingenting med torrent tekniken att göra. Med andra ord, fortfarade inget att oroa sig över.

Det jävliga med lagen är att upphovsrättsägaren kan få ett godkänande av domstol att få "spana" på en i en månad utan ens vetskap och på så sätt kan det svida rätt hårt ifall ett brev kommer.

Enligt Metro så "Rasade nätaktiviteten" under dagen jämfört med igår och självklart är folk rädda men om drygt 2 - 3 veckor tror jag allt kommer att flyta på som vanligt igen. Förutsatt att en massa personer åker dit på de närmsta veckan/veckorna.

En rolig text skriven av användaren Adversarius på Flashback

"Lät de sista megabyten av ett peruanskt calypso-samlingsalbum från 1973 i 128 kbps ladda några minuter över tolvslaget, övertygad om att det var riskfritt. Sen kände jag mig trött och gick in i badrummet för att borsta tänderna.

När jag stod där, kl. 00:22, tyckte jag mig höra några konstiga dova ljud inifrån huset. Jag övertygade mig om att det var tvättmaskinen som fortfarande stod på, och borstade färdigt. Sen gick jag tilbaka in i mitt rum(hade jag verkligen släckt tidigare?) och grävde ner mig i sängen för en god natts sömn.

Efter bara några sekunder fick jag en märklig känsla i hela kroppen. Till min förskräckelse tyckte jag mig känna flåsande andetag i nacken. Sakta trevade jag med handen bakom min rygg, och till min enorma förskräckelse kände jag något där. Jag fumlade runt lite mer och upptäckte att min hand smekte ett tygklätt lår. Då rörde sig en skugga bakom mig. Konturen av ett huvud började röra sig emot mitt öra, och plötsligt bröt tystnaden med ett triumferande vrål rakt in i hörselgången:

"Tagen på bar gärning, din usle kilobytmarodör!"

Och inom en sekund var allt kaos. Helikopterstrålkastare lyste in i mitt rum och bländade mig, figuren slet av sig täcket och slängde sig upp ur min säng, varpå jag till min skräckblandade förvåning upptäckte att det var Henrik Pontén, klädd i svart kostym och med portföljen i högsta hugg. Fönstret krossades med ett öronbedövande brak och tre tungt beväpnade Säpo-poliser svingade sig in på rep. Som i slow motion ryckte en polis upp två Uzis, en i var hand, och med ett primalvrål pepprade han min dator tills bara teknologisk kaffeved återstod. Den andra polisen ryckte en pistol ur hölstret, slängde sig på marken, rullade runt, och mitt i rörelsen avfyrade han ett välriktat skott rakt på min iPod, som flög in i väggen och gick i småsmulor. Den tredje polisen grabbade tag i min externa hårddisk och hivade den med full kraft ut genom fönstret, varpå en värmesökande missil sköt ut från helikoptern ovanför och sprängde den i mikrober med en öronbedövande explosion. Pontén dansade en ursinnig segerdans mitt på golvet och svingade portföljen åt alla håll.

Förstummad av chock reste jag mig upp, och höjde armen för att skyla mig mot vinddraget, omkringblåsta papper och helikopterns bländande strålkastarljus. Jag lyckades urskilja "I.P.R.E.D." i stora vita bokstäver på dess sida, innan Wagner's "Ride Of The Valkyries" började strömma från högtalare i den med öronbedövande volym. Pontén gick ner i spagat och spelade ett vildsint luftgitarrsolo mitt på min matta. Då sparkades min dörr in av ytterligare två poliser, likt de andra klädda i skottsäker väst och hjälmar med visir. Den ena slängde ner mig på mage och ställde sig med knäna på min rygg. Han låste mina armar bakom ryggen och vrålade ursinnigt något om "Norrlands Guantanamo" men jag kunde inte urskilja vad han sa över allt oväsen. Musiken nådde sitt klimax, Pontén stod nu och dansade med kraftiga, juckande rörelser mot mig. Plötsligt fick jag ett kraftigt batongslag i huvudet och tuppade av.

Nu sitter jag här i en mörk cell. Då och då hör jag kvävda skrik genom väggarna. De har klätt av mig naken och tatuerat ett piratskepp på mitt bröst, med något slags serienummer under. Allt som finns är inne är en skål fil, en rostig toalett och ett porträtt av en skrattande Lars Ulrich på väggen. Lyckligtvis hade jag gått en hemlig överlevnadskurs organiserad av Piratbyrån tidigare, där jag lärde mig hur man bygger om toalettens spolmekanism till en fungerande minidator som jag lyckats koppla upp mot fängelsenätet, och här är jag nu.

Jag är så rädd... Vad ska jag göra? Är jag märkt för evigt? Är detta slutet?"




Pippi Långstrump - Sjörövar-Fabbe





PlayTheMusicLoud

RSS 2.0