Någon som vet vad det är för fel på min rygg?

Börjar vara less på att skriva att vi har det lugnt men om jag inte gjorde det skulle jag ljuga :P

I måndags så hade jag min första Radio 180 utbildning, väldigt grundläggande men endå givande. Eftermiddagen på måndagen tillbringades med att diskutera med kapten vad vi skulle hitta på i veckan och vårda hjullastaren.

Tisdag började med fortsatt vård, vinschutbildning och sen var vi ut och hörde med "pjäsaporna" hur dom tykte våran plogning var. Vi fick även se när dom sköt skarpt med Haubits 77, ballt :)
Sen var det lunch och resten av dagen fick vi fri tid att plugga till hjullastarprovet, träna och ta det lugnt. Varför inte åka in till Luleå tänkte jag? Sagt och gjort jag, Foppa, Westberg och Mannelqvist åkte in, gick på stan, åt gott och drack bira. Riktigt avkopplande.

Onsdag? sovmorgon, prov, mat, träning...

Torsdag och fredag hände det dock lite mer.

Torsagen tränade vi på att växla rullflak och containrar, det var 22 minusgrader och det blåste, det var kallt ute.

Fredagen så fick vi en lista på grejer som skulle göras och till vårt förfogade hade vi tre lastbilar, en hjullastare och en minibuss. Som vanligt när man är den som håller i trådarna så ska det krångla.
Det började med att Foppa backar in i en garageport så att en ruta går sönder, jag blir smått irriterad, det är inte ens trångt där han backar och garageporten sitter på en byggnad som är ca 200 meter så att han skulle ha missat den i backspegeln är rätt minimal. Det fortsätter med att lastbilen som jag ska ha inte startar och samtidigt ringer gubbarna och säger att tankcontainrarna som skulle iväg och lämna inte ryms där som ska stå.
Så jag pratar med Sergeanten och han säger att jag ska åka dit och kolla och höra av mig om det inte går att få in containrarna där dom ska vara. Jag åker dit och det enda man behöver göra är att flytta om lite så får dom plats, kan nämnas att det var 4 stycken som satt och sa att dom inte skulle rymmas..... Lyft på arslet era lata jävlar!

Det fortsätter att vi ska upp och hämta en lågtryckspanna som står på en pall så vi tar en lastbil med oss och jag och Ericsson åker upp med minibussen. Väl när vi fått upp pallen på lastbilen ska vi lastsäkra den. Det är nu ca 26 minusgrader ute jag står där uppe och håller på att spänna fast den medan en av filurerna som kör lastbilen, han som borde lastsäkra skiten, står bredvid som ett fån.
Efter en stund säger Ericsson, "Haha, Åström kolla dig i backspegeln"  Jag gör det och ser att hela nästippen är vit och resten är röd av kylan. Jag har förfrusit nästippen, underbart.... Eriksson igen "Oj, jag trodde det var fastfruset snor".
Resten av dagen var jag allmänt irriterad.

Det var skönt att komma hem i helgen, jag har bara tagit det så lugnt som det går.

Sen har jag jävligt ont i ryggen, nere i svanken. Känner mig som en gammal gubbe för jag klarar knappt böja mig ner och knyta skorna och sjukgymnasten vet inte riktigt vad felet kan vara heller..


Jag har också köpt en Ukulele i helgen, kul litet instrument. Ljudkvaliten är väl dock sådär men å andra sidan så kostde den bara 400 kr. I Will Be The Next Ukulele Master :P





En skön lät jag fick höra på Takt och Ton i Luleå

Tori Amos - Cornflake Girl

 

 

PlayTheMusicLoud


Dexter Morgan, a father of three and a serialkiller

Har just sett klart fjärde säsongen, fan vad den slutar illa. Fuck.. Och nästa säsong börjar dom inte sända förrän i september, lång väntan...
Ladda ner/ köp/ hyr serien om ni inte sett den. Bästa serien serien som går, Dexter alltså, om man bortser från Scrubs :P
Att Michael C. Hall fick en Golden globe var helt rätt, den förtjänar han.



Nu till lumpenlivet.

Veckan har varit lika chill som förra, hjullastare, träning, bio och sömn har varit huvudrubrikerna.

Jag har sett ett antal 08:or, som aldrig stått på ett par långfärdsskidor, försöka åka. Rätt roande :)

Snabba Cash, en bra film med grymma skådespelare. Sevärd.

En hjullastare höll på att tippa när vi hade trängkörning.

Hyfsat ont i ryggen och nacken än idag efter vi körde lite brottning i torsdags som innefattade näsblod, glädje, två brutna lilltår, gemenskap och träningsvärk. Kul var det :)

En nöjd Kapten som bjöd på fika efter vi städat garaget på eget initiativ.

Och en spruta mot TBE.


Det är väl ungefär vad som hänt i veckan.
Har även fått kallelse till testerna för Specialistofficersutbildningen så vecka 6 får man se om man har det som krävs.

Det var allt för nu, hörs om en vecka =)



Scars On Broadway - Kill Each Other/Live Forever


 

 

 

PlayTheMusicLoud


"Är du helt dum i huvudet?"

Min misströstan förra söndagen var helt i onödan för det har faktiskt varit en riktigt rolig vecka :)

I måndags så började dagen med sista delen i kalltväderutbildningen, vilket innebar att vi skulle kyla ner både händer och fötter och sedan värma dem.
Vi var inne i kallgaraget, där temperaturen var max -2, vi tog av oss en av skorna och ställde oss barfota på golvet som var lika kallt. Fan vad det krampade i foten.
Efter att ha stått på ett ben i ca 2 minuter så gick vi ihop i par och tryckte upp foten i varandras armhålor och satt och myste tills foten fått tillbaka värmen. Det funkar riktigt bra men det känns väll sådär att ha någons fot i armhålan :P

När detta var klart så hade vi mediautbildning som handlade om hur vi skulle hantera en reporter om något har hänt och vad vi får/inte bör skriva på tex facebook och bloggar med tanke på att kriminella ligor kan använda den informationen för att tex komma åt våra vapen eller ammunition.


Efter lunchen så började veckans uppgifter. Vi började att hämta plogar till hjullastarna och Ericsson körde i diket, det var väl ungefär vad som hände under måndagen.
Under  resten av veckan så har det blivit många timmar i hjullastaren, vi har plogat upp ett antal kilometer väg och även några grupperingsplatser mitt i skogen med hjälp av en karta.

Det mest annorlunda denna vecka var nog att vi åt ISO-kärl inne, antar att det var första och sista gången :P


Jag har även kommit igång med träningen i veckan men tagit det väldigt lugnt. Har kört igenom hela kroppen på gymmet och varit ute och sprungit en sväng. Till veckan så kommer jag antagligen att köra lika lugnt för att få igång kroppen men sen blir det hårdkörning fram till muck, det är tanken iaf.


En ansökan till Specialistofficersutbildningen och en till Nordic Battlegroup har skickats iväg under veckan , nu är det bara att vänta och se om man duger och då ta ett beslut om det är någon man vill göra.


Sammanfattningsvis har det varit en väldigt bra och trevlig vecka, förhoppningsvis blir denna vecka lika bra =)



Torsdag vecka 13 så är det bokat i Tärnaby/Hemavan. Det finns en plats över ifall någon är sugen, vi kommer att vara där till Söndagen. Kommer bli skönt :)


Nu är det bråttom som vanligt, hejhej.







Spine Shank - Beginning of The End

 

PlayTheMusicLoud


Hicka? Boom....

Tjolahopp!

Tog mig till Friskvårds i fredags men väl där så fick jag veta att mitt kort har gått ut, trodde iaf det var 2 månader kvar. Jag fick dock träna endå och det känns i kroppen än idag :P

Helgen i övrigt har tillbringats mycket på Skellefteås "vilda" gator. Hade tänkt ladda upp några bilder men med tanke på hastigheten på blogg.se domänen så verkar det som om alla som har en blogg håller på att uppdatera nu. Så jag skiter i det.


Om 40 min går bussen upp till Boden och det är med en viss misströstan jag sätter mig på den, längtar inte tillbaka. Inte just nu iaf, har varit grymt skönt att vara hemma.

Cya in a vecka dudes.


Skön instrumental låt :)

Ronald Jenkees - Throwing Fire

 

 

PlayTheMusicLoud


Make me an Avatar

Må väl säga som Isa, att bara jag, hon och Simon har gjort nått tillsammans har nog aldrig hänt men till Piteå åkte vi och från Piteå kom vi hem.
Och om det nu är så att nån inte vet det så är det mina syskon. Jag vet vad ni tänker, men jag brukar säga till mig själv "Det kunde varit värre" :P

Avatar, en mycket välgjord och vacker film. Rekomenderas verkligen att ses och gärna i 3D också.
Själva 3D:n var ingen OMFG upplevelse i det hela men det blev "mjukare" och "mysigare" att se med 3D. Tror helt klart det kommer mer och mer.



 

 

Det här med bilder på bloggen är inte min starka sida och jag orkar inte jävlas de det, så det får duga ^^

 

Runt 10 - 11 tiden imorgon kommer jag befinna mig på Friskvårdskompaniet, förhoppningsvis. Har tänkt komma igång och träna på riktigt nu. Har iaf tänkt =)

 

 

Man kan ju undra om det är där man böjer bananerna? :o

Mojje - Där man böjer bananerna

 

 

PlayTheMusicLoud


2012 - The Worlds End....

Har just sett filmen 2012 och om det är sådär det kommer att handa om lite knappt 2 år så säger jag bara, Ooo Fuck... :P

Att det kommer att hända nått tror jag dock inte men det skulle inte förvåna mig det minsta om det finns folk som jobbar med att se till så att viss del av befolkningen på jorden klarar sig ifall nått skulle hända moder jord..

Filmen i sig var en medelfilm, inte helt värdelös men inte heller super bra.

Imorgon åker jag till Piteå och ser Avatar i 3D kommer nog en uppdatering efter det, Gonatt så länge :)


The Hollies - The Very Last Day

 

 

PlayTheMusicLoud


Bara för att göra ett inlägg

Imogen Heap - Little Bird


 

 

PlayTheMusicLoud


RSS 2.0