Snabbt.........

Sorry för att det inte kommit någon uppdatering i helgen men jag orkade/hade inte tid under helgen så jag hade tänkt skriva ett inlägg på bussen påväg mot Boden. Men min bärbara dator fuckade ur så det sket sig.

Det kommer bara bli ett snabbt inlägg nu för sakens skull, har just kommit till O2 efter att ha varit och sett "Flickan som lekte med elden" bra men "Män som hatar kvinnor var bättre" väntar dock på sista filmen :)

Snabbt om veckan som gick,

Måndag: Majoren hade sagt redan veckan innan att vi skulle ha det lugnt och bo i baracker för att vi skulle vara utvilade på skjutövningarna men så blev det inte :P
Vi som har någon befälsutbildning åkte iväg till skjutbanan vi skulle tillbringa veckan på tidigare än dom andra för att, vad vi trodde, skulle få lyssna på en föreläsning men vi hamnade ute i fält i över ett dygn utan mat och sömn istället...

Under veckan så fick vi testa på att kasta handgranat, öva på gruppstrid med skarp ammunition och bla en Stridsvagnsmina och 150 kg sprängdeg sprängas i luften. Riktigt ballt :)

Nu börjar tiden rinna iväg, dom stänger O2 nu kl 22.00.

Igår hade vi "baskerceremon" så nu får vi bära basker om vi vill och resten av veckan kommer tillbringas åt sjukvårdstjänst.

En annan grej jag måste berätta är att vi lyssnade på en föreläsning idag om en kille som varit med i en trafikolycka och blivit handikappad, det var "Don´t drink and drive" konceptet och han var riktigt bra på att föreläsa.

Hans slut ord var "Spela inte hjälte, använd hjälm, kondom och bälte"

Nu föser dom ut mig härifrån, vi höres tjo


Och om det nu skulle vara någon som har vägarna förbi Boden i helgen så är det bara att komma och hälsa på, det är nämligen besökshelg till helgen och på lördag är det öppet hus.

Jag hinner inte lägga in nån låt eller nått men som alltid 

PlayTheMusicLoud

"Kolla en mobbad pall" "A, asså..."

Blir ett kort inlägg idag, har inte ork nog att sitta och skriva :P

Måndag och tisdag ägnades åt att göra klart skyddsvaktutbildningen, med ett teoretiskt och två praktiska prov. Första praktiska provet var att vi skulle stå som skyddsvakt och så skulle vi agera så bra som möjligt i scenariot som utspelade sig. Var bla fyllon, efterbliven 20-åring och en kille med pistol som ville in på området, och om det är någon som skulle tro att de hade dragit dit riktiga fyllon och en efterbliven 20-åring så var det inte så utan några av oss spelade en roll :P
Andra praktiska provet var ett skjutprov och ett mycket enkelt sådant. Var en stor kvadrat och två helfigurer man skulle träffa med en kula var på ca 20 meter utan något direkt tidskrav.

Båda praktiska proven fick man veta att man klarade direkt men teoretiska har Fenrik inte rättat än så man får väl veta till veckan om man blev godkänd.

Onsdag och torsdag har vi haft sjukvårdsutbildning, grymt tråkigt men bra att kunna. Har gått HRL-kurs 4 gånger tror jag det är och dom går igenom ungefär samma grejer i sjukvårdsutbildningen men lite mer ingående.

På fredagen var det dags för Garnisonsmilen, en mils löpning alltså, sprang in på 44.47 min och med tanke på att det var första gången jag sprang så pass långt är jag rätt nöjd. Men det blev dock hela 8.26 min efter den som kom först i min klass, det är dåligt :P
Blev trea i plutonen och på plats 122 av totalt 538 i min klass. Det kändes som man skulle ha kunnat ta i lite mer i början men jag vågade inte öka pga av att jag inte visste hur mycket jag pallade. En bättre start hade inte heller varit fel, stod och fipplade med telefonen och hörlurarna så jag hamnade bland de sista. Små grejer som kunde ha gett en bättre tid och möjligtvis en vinst i plutonen, för där skiljde det bara ca 1 min mellan mig och Olsson, men aldrig en vinst i hela loppet :P

Veckan som kommer tror jag kommer att bli riktigt intressant och kul, vi ska ha en massa skjutövningar, se stridsförevisnigar när bla minor sprängs osv, testa night vision, kasta handgranat mm :)
Och på måndag ska vi som går en befälsutbildning få lyssna på en gammal gubbe som var befäl i Finska Vinterkriget som ska berätta om hur det är att leda en trupp i skarpt läge.
En annan trevlig sak med veckan är att vi ska få bo i baracker istället för tält :)

Nu ska jag snart bege mig mot Boden men först ska jag klinka lite på Herr Gura. Blir lite spelande nu när man är borta hela veckorna så det gäller och passa på när man är hemma.

Just de, vi har fått veta vilken befattning vi ska ha nu och jag blev som väntat befäl över lastbilschaufförerna, ett gäng av 7 dårar :P






Panic! At The Disco - Nine in the afternoon
Rätt skum musikvideo men en skön låt :)




PlayTheMusicLoud

Probably the best blogg in the world :)

Då är man hemma igen, har varit i Lillholmträsk i helgen och vilat upp mig :)

Vad har hänt i Boden de två gångna veckorna då?

Första veckan var ju en fältvecka där vi bodde i tält från måndag till torsdag, tur som vi hade så var det rätt bra väder. Dock så var det lite regn och jag vaknade en morgon av att det droppade vatten i ansiktet på mig...
Det fanns helt klart björn i området för i närheten av vårat tält så hittade vi 5 björnbajsar, man ska ju vara tuff millitär nu men man var inte så jätte tuff när man gick ut för att skita mitt i natten och man hörde det knaka inifrån skogen :P

Vi hade skjutövningar nästan hela dagarna och förutom en massa skjutande med AK-5:an så fick vi även prova Pansarskott. Det som är tråkigt med Pansarskotten är att det bara är övningsvapen, så istället för att skjuta med skott som kan spränga bort en bil så sköt vi 9 mm kulor. Inte lika manligt men ändå kul :)

Dom gav oss också en liten kurs i överlevnad om vad man kan äta osv om man går vilse eller måste leva ute i skogen utan mat. Så vi gjorde tallbarste, granbarrste, lavte, blåbärste osv, smakade väl inge vidare....

En grej som var lite kul var att Kapten råkade gå på en av våra larmminor mitt i natten när han skulle komma och överraska oss med att skjuta hejvilt. Sergeanten hade glömt berätta att vi hade satt ut larmminor så Kapten blev visst ganska chockad :)

Självklart var vi ju tvungna att gå hem men dom skulle väl reta oss lite för det kom en buss att hämta oss på torsdagen där vi hade tältat och började köra mot A9. Men bussen körde förbi A9 och fortsatte ungefär 5 km längre bort och släppte av oss där. Så det blev en promenad på torsdags kvällen hem till kasern med full stridsutrustning och grymt trasiga kängor. Mina kängor hade gått sönder under veckan och man såg tårna på båda skorna och på den högra hade halva sulan också lossnat så när man gick var sulan "dubbelvikt" bak i hälen, om nu någon fattade vad jag menade :P

Helgen hade vi som sagt CBRN-utbildning och vi fick gå in i ett rum fyllt med tårgas. Det sved rätt jälva bra i nacken efter man varit i rummet kan jag säga och när vi kom tillbaka till kasern var jag ju så smart att jag blåste ur filtret i gasmasken inne i logementet så jag hostade och nös konstant i ungefär 5 min :P
Vi hade också brandutbildning så vi fick leka lite med eld, alltid kul :D Det som brinner på bilderna är en blandning av Napalm och flygfotogen.

Under CBRN-utbildningen så blev vi lurade att vi skulle "skjuta" en Autoinjektor i låret. Löjtnant sa att det var övningsinjektorer med koksaltlösning i och för att vi skulle veta hur det kändes så skulle vi alla vara tvungna att "skjuta" en i benet. Alla trodde på henne och men såg på många att de blev grymt nervösa och rädda, en av tjejerna började till och med att snyfta. Iaf så skakade vi injektorn, drog ut säkringen och satt den mot låret och så började Löjtnant räkna ner från tre, för vi skulle ta den samtidigt allihop. 3, 2, 1, total tystnad sen sa nån "Min funkade inte" och nån annan "Det känns ju ingenting".
"Vet ni du varför det inte känns nått? Det är ju bara en övningsattrapp", Löjtnant. :P
Haha, alla trodde och var inställda på att vi skulle få en 3 cm nål rakt in i låret... Skönt att slippa det :P

Veckan som gått har tillbringats åt hur vi ska agera och vilka rättigheter man har när man är skyddsvakt. Det har alltså varit både teori och praktik, mycket intressant och kul :)
I teorin har det alltså varit mycket juridik och i praktiken har vi gått igenom hur man använder en batong på ett bra sätt och hur man tar ner och sätter handfängsel på en "bråkstake", kul :D

Kvällarna har vi varit lediga så i fredags var vi ut på krogen och drack några bärs, Olivers hade nån "Höst kick-off" så som sålde Carlsberg Export för 19:-. Lördagen for vi ett gäng och badade på Nordpolen men det blev ett riktigt intensivbad för vi kom dit en halvtimme innan de stängde av bassängerna. Bubbelpol och bastu är (nästan) aldrig fel :)


Nu till veckan blir det bla sjukvård och så ska vi få veta helt och hållet vilken befattning vi kommer få. Jag känner mig rätt säker på viken roll jag kommer få men man ska inte vara alltför säker, det är ju Kapten som bestämmer i slutändan.

Pics:








Trasiga skor var absolut nått jag hade under första veckan så här har ni den mest kända (?) låten om ett par trasiga skor :)

Cornelis Vreeswijk - Somliga går med trasiga skor




Och sen en trevlig låt som vi pumpade under fredagsstädningen :)

Blue Lagoon - Call From Babylon, remix





PlayTheMusicLoud

RSS 2.0