IPRED

Nu är det bara 5 minuter kvar till IPRED-lagen träder i kraft. Själv kommer jag inte bry mig så mycket utan jag kommer fortsätta ladda hem/upp som förut. Jag har dock suttit och rensat µ-torrent på torrenter så istället för 170 har jag nu 86 stycken igång.

Jag tror garanterat att skiv- och filmbolagen kommer gå på hårt de närmsta dagarna bara för att skrämma folk men med tanke på hur många det är i Sverige som fildelar är risken ytterst liten att man åker dit, speciellt när man sitter på privata trackers.

Det är ju första april imorgon också så man får hoppas att det hela var ett dåligt skämt.

Ett kort litet klipp med Måns Möller angående fildelning. Straffen han pratar om stämmer iofs inte men jag tycker det var lite kul ändå :)





Nu hör väll inte den här låten ihop med IPRED-lagen men med FRA-lagen iaf, vilket är en helt annan lag men, men

"Pencingmaster" (?) - Fredrick Federley




PlayTheMusicLoud


"En sann berättelse om hur ett glatt litet liv slogs till spillror över en natt"

En artikel om hur illa det kan gå i livet

Tycker helt klart ni borde läsa den där, den är lång men väldigt intressant. Det handlar om hur en pojkes uppväxt går från att ha varit rätt bra till ett rent helvete.

Även om artikeln inte skulle vara helt sann, vilket några av de som kommenterat  påstår, så tror jag att såna där historier/händelser utspelar sig rätt ofta runt om i världen (säkert varje dag) och många har nog ett dystrare slut.


Third Eye Blind - Jumper





PlayTheMusicLoud


Hot 'n' Cold

Typ bättre än orginalet :P

Los Colorados - Hot 'n' Cold





PlayTheMusicLoud


Grotesco

Gamla men fortfarande sjukt roliga/dåliga :D

Ett kilo mjöl




Bestefar og jeg




Shaggy - Mr. Boombastic



PlayTheMusicLoud

....

Veckan har varit full med grejer att göra, jäkla skolarbete säger jag bara. Sen vill Erland (min mentor) att jag ska vara med på projektmässan  och presentera mitt projektarbete om alkolås. Det är väll i och för sig bra att han tycker att jag har gjort ett sånt bra arbete att han tycker att jag ska vara med men det kändes inte så jätte lockande.

Nu är jag i stort sett klar med CE-körkortet, (lastbil med tung släp), har bara funktionsbeskrivningen kvar och det ska nog inte vara några problem.  Känns riktigt skönt :)

Idag var jag och spelade med SGE på Nordanå på SMOK-konferensen, kändes inte alltför värt att bara spela en låt, Fields of Gold, men det är ändå alltid kul att få spela.
Malin, som egentligen skulle sjunga, var sjuk så Wille var lite stressad när jag pratade med han på morgonen men vi fick en bra ersättare Sandra Widman. Jag gillar Malins röst bättre till den låten men det var bra gjort av Sandra med tanke på den korta förberedelsen.

Nu kommer min skjuts vilken sekund som helst så jag får önska en trevlig fredagskväll åt er alla, cya ;)



En annan låt jag hittade på en gammal skiva:
MADCON - Beggin






PlayTheMusicLoud

..this is Southwest Airlines, welcome onboard...

Varför kan inte alla flygvärdar gå igenom säkerhetsrutinerna på ett sånt här sätt :)

Han får bjuda på musiken för idag





PlayTheMusicLoud

Oh mighty jesus.... :P


The Script - We Cry





PlayTheMusicLoud

....

Soil - The One




PlayTheMusicLoud

Robinson 2009

Började helt klart tuffare än andra år men det är rätt, dom ska inte ha någon jäkla semester :P

Funderar på om man skulle söka till någon "överlevnads tävling" som typ Robinson, skulle vara kul att testa hur man klarade sig under sånna förhållanden. Efter lumpen har man inget jobb planerat eller liknade så det skulle vara perfekt och om man vann skulle det vara ännu mer värt, 500 000 kr bara sådär :)

Är det någon som vet av någon sån tävling så skriv gärna.


Här är låten som är med i trailern för årets Robinson:
 Dead by April - Losing You






PlayTheMusicLoud


Rockkrausellen, Semifinal del 1

Var sista dagen på Rönskär igår, lite synd för där trivdes jag rätt bra. Ofta får man bara åka med när man är på praktik men där körde jag den mesta tiden, truck, lastbil och dumper.

Runt 19.00 for jag och Gunne upp till Musikskolan för att lyssna på delfinalen i Rockkarusellen men det var så lite folk där och gruppen som satt på scen, Dj Wild, satt bara klinkade lite på instrumenten så vi tänkte att det bara var soundcheck. Vi tänkte att vi hade tagit fel på tiden en timme, så vi for därifrån. Men det hade vi tydligen inte och det var synd att vi drog för jag hade gärna lyssnat på Dj Wild igen och det hade även varit kul och hört vad Captain Longshot, som var det andra bandet vi missade, hade att erbjuda.

Vi kom igen vid 20.00 i tid till att se The Applications som kändes snäppet bättre än förra gången dom spelade. Att dom hade bytt repertoar och presenterade andra/nya låtar var bra.

EDIT:  The Applications har tydligen gått och bytt namn till Stolen Deers läste jag nyss, nu vet ni det också.

Paus underhållningen stod ett "punkband" för. Vi gick ut och hörde musik från andra sidan av huset så vi gick dit och  fick lyssna på en låt jag antar hette "We are on drugs". Det var det ända han stod och sjöng/skrek till ljudet av ostämda gitarrer och skränade trummor. Humor på hög nivå :)

Näst på tur var Crazy Bacon som formades av sju stycken tjejer. Under de två första två låtarna så funderade jag på om det inte fanns några bättre band att skicka från Umeå men dom växte under de sista låtarna. Ge dom 1 - 2 år och dom kan kanske bli rätt intressanta.

Ännu en gång gick vi ut medan de bytte band på scenen och nu hade "punkbandet" bytt ut sin egna hit mot 70-tals pop som dom stod och dansade till. Självklart hjälpte dom till att sjunga också :P

Kvällens bästa framträdande stod Fristad helt klart för. Riktigt duktiga killar som jag lätt skulle kunna se en egen konsert med. Sångaren, Simon, hade väldigt bra och "klar" röst så den kom fram och man hörde vad han sa. Vilket dom andra banden inte lyckades med lika bra, det har ju såklart med ljudteknikern att göra också men ni förstår säkert vad jag menar. Det här är ett band jag har lagt på minnet. Deras hemsida och MySpace

Sist ut var Memento som spelade typisk hårdrock, vilket jag inte är något big fan av, och efter Fristads framtränade kändes det här väldigt lamt. Lyssnade på två låtar av dom sen gick vi.

Första rösten föll på Fristad och andra fick The Applications.


Fristad - Deja Vu



Fristad - Filthy Lungs



Gårdagens lärdom 1: Prova inte åka nerför Vitbersbacken i bara skor och med händerna i fickan, det kan sluta illa.

Gårdagens lärdom 2: Prova inte om isen på en vattenpöl håller om du inte tror det, för det gör den troligtvis inte heller.



PlayTheMusicLoud

Right Round



:P


PlayTheMusicLoud

YEE-HAW

Cyanide and Happiness, a daily webcomic



Genesis - I Can't Dance






PlayTheMusicLoud

Pust....

Nu har äntligen skolarbetet lugnat sig lite.

Jag tror jag har gjort mer skolarbete hemma under de två senaste veckorna än vad jag gjort under resten av hela gymnasietiden. Fast man kan ju inte klaga på att vi har haft det tungt med läxor osv tidigare :P

Satt och lyssnade igenom några gamla skivor igår och hittade då den här gamla godingen


Corrosion Of Conformity - Clean My Wounds





PlayTheMusicLoud

Tingeling, Tingeling

Orginal




Ballad




Dansband




Blingeling




Tingaling goes Russa



Lätt bästa låten genom hela tävlingen :P

PlayTheMusicLoud

Melodifestivalen, finalen

Nu var det avgjort Malena Ernman kommer representera Sverige med låten "La Voix" och jag frågar fortfarande varför de inte sjunger på svenska eller engelska. Låten är ingen jag sitter och diggar till direkt men det verkar det finnas folk som gör.

Jag hade hellre sett Caroline af Ugglas som kom två som vinnare, diggar ändå den låten. Det finns många som inte tycker om henne men som jag skrivit tidigare, så länge man inte ser henne så går det bra :P  Skulle även vilja ha hört "Snälla, snälla" i en engelsk version, om dom nu skulle ha gjort en sån.

Man får hoppas att det går bra för Sverige i Moskva och efter att tvärt lyssnat igenom några av bidragen som vi har som motståndare så tror jag att vi har en chans.
Vitryssland ställer upp men en rocklåt, "Eyes That Never Lie" , och om man jämför den med "1000 miles" så skulle H.E.A.T smiskat upp dom lätt.


Här kommer iaf vinnaren av Medlodifestivalen 2009, Malena Ernman - La Voix





och här, Fredrik Kempe - Vincero. Ingen likhet i refrängen i låtarna, näedå... :P





PlayTheMusicLoud

Mnozil Brass

Fick mig en liten sovmorgon i morse, har varit på Rönskär onsdag och torsdag och skulle egentligen dit idag också. Där börjar man 06,30, men jag hade synundersökning 09,30 så jag orkade inte fara dit.

Försvarsmakten tycker tydligen att jag behöver glasögon i lumpen så jag for som sagt och gjorde en mer grundläggande undersökning av ögorna än vad man gör på mönstringen på Synoptik. Efter han på Synoptik hade testat ögorna mina så sa han "Jag undrar egentligen varför dom har skickat hit dig". Jag vet sen tidigare att min syn på vänster öga är lite nedsatt och det påpekade han också men han tyckte att jag såg för bra i övrigt för att behöva glasögon vilket kändes skönt. Det blev alltså inga glasögon och det sörjer jag inte :)

Efter jag varit och kollat synen hade jag siktet mot Anderstorpsaulan där Mnozil Brass skulle spela och jag ångrade inte att jag for dit, dom bjöd på en riktigt bra show. De var inte bara duktiga på att spela, de sjöng även rätt bra, det blandat med humorn gjorde det hela väldigt sevärt. Det ända negativa var väll att konserten bara varade i ca 30 min hade lätt kunnat sitta och kolla/lyssna 30 min till.

Efter konserten var slut tog jag mig upp till Transport och anläggning för att lämna in projektarbetet som blev klart igår kväll vid 24. Jag måste säga att jag blev rätt nöjd själv över mitt arbete och jag hoppas Erland också tycker det är så pass bra att jag får ett G iaf. :)

Kvällen har tillbringats hemma, hade bara tänkt ligga och se tv hela kvällen men så tittade Sundberg förbi och sen kom Gunne, Joel och Jonas. Blev en filmkväll med K-PAX på meyn och mina planer på att gå och lägga mig tidigt sket sig men nu ska jag sova, Godnatt.

Mnozil Brass - Bohemian Rhapsody




Mnozil Brass, spelar i någon japansk tvprogram.




PlayTheMusicLoud

Lägesrapport

Nu börjar projektarbetet ta sig, har kladdat ner fem sidor med text och enligt mig själv borde jag få ett G. Att man har en bra loggbok är också viktigt så imorgon ska jag sätta mig och hitta på saker att skriva i den.


Här är en låt jag haft på hjärnan till och från sen i onsdags. Simon satt och nötte Timon och Pumbas versonen ett bra tag.

"Stand By Me"





PlayTheMusicLoud

Hard work, work

Halloj, har jäkligt mycket skolarbete att göra nu så jag har inte orkat och haft tid att uppdatera.

Projektarbetet som jag just har börjat med ska vara klart på tisdag och det är en 100 poängs kurs, alltså 100 timmar, som inte går att ta igen så det är lite stressigt. Vi har haft ända sen september på oss men som vanligt är planeringen inte den bästa :P

Imorgon har vi ett prov i naturkunskap som jag inte har läst igenom än och även ett fordonsprov som jag inte heller har kollat på, förhoppningsvis har jag väll lärt mig något på lektionen så jag hoppas det går bra.

I Engelskan börjar det bli ont om tid också, jag hoppade ju på B-kursen nu efter för att jag kände att det kan vara bra att ha läst det men jag ligger en termin efter så jag har en del hemuppgifter som snart ska vara klara och sen har nationella proven också startat.

Matte B har jag snart IG-prövning i så jag måste börja kolla igenom det också. Vi fordonare behöver inte läsa några B-kurser förutom svenska men jag tänkte att det är lika bra att gå den och kolla om man klarar av det utan att plugga något. Men det gjorde jag inte och egentligen bryr jag mig inte så mycket men sen började jag tänka att det är lika bra att få ett G om man lika har gjort kursen.



Luletrippen var riktigt trevlig och lägenheten vi bodde i kunde inte har legat bättre till, mitt inne i centrum ovanpå Strandgallerian. Parkeringen i källaren var dock lite mindre trevlig, trångt som satan och om man har en större bil än en Audi 100 kan man få problem.
Blir nog garanterat fler helger man spenderar i Luleå och när man har boendet gratis så är det rätt najs :)


Men just nu är det Hard Work som gäller




PlayTheMusicLoud


Grattis i förskott :)

Imorgonbitti bär det av till Luleå för att fira födelsedagen/kvällen/natten där så det blir nog ingen uppdatering imorgon.

Har fått tag i en lägenhet nu, blev inget med den jag skrev om förra veckan men nu har jag en på 22 kvm på Älvsbacka. Den är i minsta laget men den funkar.


Nu ska jag till Efyran och spela en stund sen skulle jag visst på Olles på "förfest" för imorgon enligt Nicke.

Skål! :)



Blink 182 - Whats My Age Again?





PlayTheMusicLoud


Delay

Som ni märkt så har uppdateringen blivit sämre och det får ni leva med helt enkelt har inte orkat uppdatera.


Idag klev jag iaf upp runt 8 för jag skulle och lämna in bilen för att få plåtskadorna fixade, träffade på en galen postlåda förra veckan. Jag kom och körde bil och plötsligt så hoppade postlådan rakt in i bilen så bakskärmen fick sig en rejäl omgång. Det var ju såklart inte mitt fel utan jag skyller allt på postlådan..... :P

2500:- kommer det kosta att få det fixat så nog känns det men det kunde ha varit värre :)



Har varit på friskvårdskompaniet varje dag i veckan och det känns skönt att äntligen komma igång med träningen ordentligt och det är ju ändå sportlov. Nog känns det i kroppen att man inte rört sig så mycket på ett tag men "That don't kill me Can only make me stronger" :)

Kanye West - Stronger





PlayTheMusicLoud

Balls of steel

Har suttit och kollat på klipp ikväll från brittiska programmet Balls of steel och satan så kul det mesta är. Nog har dom "balls of steel" för vissa grejer är ju helt sjuka :P

Tyvärr så går inget av klippen att visa från bloggen så ni för länkarna istället,

Negs Urban Sports - Urban Sprinting
  Sätter igång larmet i en affär och blir jagad av säkerhetsvakten.

Mr.Inappropriate  Riktigt jäkla sjuka grejer.

Bunny Boiler  Försöker ragga upp killar medans killens flickvän sitter bredvid.

Black militant guy  Blir förolämpad av det mesta. Det värsta är ju att folk är så rädda för att verka främlingsfientliga/rasistiska så om man var neger, som i det här fallet, så skulle man nog kunna ha ganska kul :P

Annoying Devil, en jävligt irriterande djävul helt enkelt.

Det börjades spela in en svensk version, "Ballar av stål", av Strix Television 2007 men efter bla en polisanmälan efter att ha sprutat Fredrik Reinfeldt i ansiktet men en vattenflaska så blev det nerlagt. Nu har kanal 5 spelat in nya avsnitt som förhoppningsvis kommer att visas :)

Här är en förhandstitt


Ser inte ut att ha samma klass som originalet men, men..



Weezer - Troublemaker





PlayTheMusicLoud

Min tand är lös, min tand är lös...








PlayTheMusicLoud


Melodifestivalen del 4

Inga åsikter om kvällens låtar, lyssnade bara igenom dom tvärt nu, missade tv sändningen.

Superbad, har ni inte sett den så gör det. Klockren film :)

Diggar Seth Rogen, han både skriver bra filmer och är en bra skådespelare.






Här är en annan skön lirare,
Tay Zonday - Chocolate Rain





PlayTheMusicLoud


RSS 2.0