Historien om en Julafton i Boden

Julaftonsmorgon började med tonerna från Daron Malakian gitarr och Serj Tankian sång. Klockan var 10.00 och det var dags att gå och äta frunch. Med lätta steg klev jag upp och tog på mig en tröja och tomteluva för att väcka upp de andra med min fina sång och dans. Det gick bra och vi var alla glada och nöjda när vi klädde på oss och gick till matsalen. Väl där doftade det risgrynsgröt och pepparkakor så vi tog för oss och åt som bara lumpare kan.

När vi kom tillbaka till kansern hade klockan börjat närma sig 12.00 så vi gjorde insittning i dagrummet med pirr i magen av vad som väntas skulle. 12.05 knackade det på dörren och in kom Major "Tomte" med en svart sopsäck hängande längst ryggen. Han läste ett något modifierat julevangelium som handlade om oss och delade ut en julklapp och en keps till oss var. Därefter var det fika med glögg, lussebullar och pepparkakor och vid 13.30 var "Tomten" tvungen att bege sig vidare så vi tackade för paketet och önskade en fortsatt trevlig jul.

Med en och en halv timme kvar till Kalle Anka kom vi på idén att bygga en snögrotta ute i snöhögen på kaserngården. Sagt och gjort, och med spaden i högsta hugg begav vi oss ut i snön.
Med barnasinnet pulserande i våra kroppar och ett mål att bygga en jätte stor snökoja glömde vi bort tiden och kom lite sent till matsalen där Kalle Anka i Jungeln just hade börjat.

Men ingen tår fälld för det, julmaten vi fick dämpade sorgen av att ha missat "I Tomtens Verkstad". På borden låg allt man önskar av ett julbord plus lite till och det smakade överaskande bra. Med magen full av mat och julstämning återvände vi till kasern för att vila. Därefter väntade bastu och senare på kvällen tv med bla julkonserten "O, helga natt" fastbokad.


Kort sagt en Julafton med de ingredienser som en julafton ska innehålla men firad med helt andra personer än normalt. En jul man kommer att minnas. Hoppas ni också haft en trevlig julafton och varit tillräckligt snälla för att få fina julklappar.

Nu ska jag lägga mig och se Dexter tills jag somnar, Godnatt :)

Ps. Internet mitt funkar nu :D
Ps2: Såg att jag har haft bloggen över ett år nu, grattis på den :P





Benjamin Syrsa - When You Wish Upon a Star




PlayTheMusicLoud

GodJul

Saluten idag gick fin, fint och det small rätt ordentligt när vi satt igång. Var kul och spännande att skjuta gammal kanon :)

Kvällen har tillbringats framför Bingolotto och av 8 st som spelade här så var jag den ända som sopade hem en vinst, 100 kr rikare blev jag. :D


Verkar dock inte som om jag kommer att ha något eget internet under den här tiden, har suttit och försökt få igång det hela kvällen utan framgång. Jag har testat typ allt......
Ska dock försöka lite mer imorgon.

Och på tal om imorgon/nu så är det Julafton. Känns det så? Näe.. :P
Majoren kommer hit imorgon kl 12.00 och jag hoppas han kommer med några paket, hoppas även att vi får ett riktigt julbord och sen pepparkakor och glögg till Kalle Anka :)


Bing Crosby - Deck The Halls



PlayTheMusicLoud


Beredskapstyrkan gividiVakt!

Äntligen klar efter 2,5 timmes fipplande med nål och tråd, har suttit och sytt på alla märken på jackan. Nästa gång tror jag ska hyra en polska eller nått som får sy åt mig :)

Imorgon exakt klockan 12.00 så smäller det av 21 stycken skott med 5 sec mellanrum på Kvarnängen i Boden, då vi skjuter salut för Drottningen. Det kommer bli kallt som satan men rätt så kul tror jag :)
Tycker det vore mer sport att försöka skjuta Drottningen, som nån sa, men det skulle nog inte bli så omtyckt :P

Tänkte försöka knäppa några fina bilder imorgon men vi får se hur det går


Kvällschillar musik :)
Mariette Hansson - Dear Mister President




PlayTheMusicLoud


Ding Dong, Pling Plong

Uppe i Boden igen, sitter här på logemet 31 med Hedströms dator.
Bilresan hit gick inte fort, hastigheten var 50 km/h på vissa ställen på E4:an på grund av all snö och förvirrade lilla Forsberg missade avfarten mot Boden, så det blev en lite omväg :P

Nu är jag som sagt här igen och just nu känns det inte så jävligt, fick låna Johans Mac så nu har jag iaf en dator att fördriva tiden med vi får se om jag får igång internet också och då blir det nog ett litet lan här :)

Får se hur mycket jag kommer uppdatera här men tillsvidare, Gonatt :)


"Jingle Balls"

 

 

PlayTheMusicLoud


De suuug...

Fan vad less jag är på Boden och vissa av personerna här, helgtjänst suger kamelpung. Sen klämde jag handleden i hjullastaren rätt ordentligt idag så  det domnar och sticker i handen. Jag vill hem.....


Satt på O2 igår och såg finalen på Idol igår, tror det var bra att Erik vann med tanke på att det oftast har gått bättre för tvåorna. Gillar Calle betydligt mer då jag hoppas han kommer med en bra skiva på ett tag :)

Däremot var Erik bättre i "vinnarlåten" och den lär man väl höra på radion ett halvår framåt nu.

Erik Grönwall - Higer

 

 

och så

Calle Kristiansson - Walking in memphis

 

 

PlayTheMusicLoud


"Jag såg att du höll på att bli nerbrottad av tuben Karlsson." "Va, vem är tuben?"

Vad står på programet idag?

Jo vi börjar med dykningen som sammanfattas underligt, klurit och kul.
För en amatör som inte ens har simmat med simfötter och cyklop tidigare så var det svårt i början att ha kontroll under vattnet. Vi gjorde ju en hel del övningar för att lära oss hur man ska uppföra sig i vattnet för att det ska gå så smidigt som möjligt och vad man ska göra om nått går lite fel.

Jag tyckte det var svår när vi bara hade badbyxor och dykarutrustningen på oss från början och när vi hoppade i torrdräkten så blev det ju inte lättare :P
Jag flöt runt helt utan kontroll, krockade in i folk, var kors och tvärs, upp och ner och nästan bak och främ från början tills dykinstruktören kom och hjälpte till :P
Men träning ger färdighet och i slutet så styrde man om man skulle sjunka eller flyta med bara hur man andades, very najs :)

Vi bodde ju på Jägarbatalon i Arvidsjaur och jag kan ju bara meddela dom har betydligt trevligare boende än vi i Boden. Men och andra sidan sover dom ju ute för det mesta så dom hinner inte med allt dom har att erbjuda.


En grej som suger hårt är att mina öron är fuckt up så jag vet inte om jag kan fortsätta dykningen :/
Det är ju viktigt som fan att kunna tryckutjämna öronen när man dyker långt ner och jag vet inte vad felet är men jag klarar inte av det fullt ut så jag hade känningar/"ont" i öronen efter dykpassen vilket inte bådar gott. Har tänkt åka till nån läkare i veckan och kolla upp vad felet är och om det går att åtgärda eller om jag helt enkelt inte kan fortsätta med dykningen.



I tisdags fick jag lite Svininfluensa insprutat i armen, med ont i armen som enda biverkning. Själva sticket var ju pinsamt :P


Nu har första på plutonen fått en frisedel = (slutat/ aldrig mer komma tillbaka) Han, TvåMeterDumheter, fick så pass stora problem med sin tinnitus efter skjutning att han inte kunde sova på nätterna, tråkigt.

En kille var ju och informerade om Sveriges Specialstyrkor i veckan men det var rätt ointressant att lyssna på i och med att i stort all dom håller på med är hemligt så han sa inte så jätte mycket och fick knappt svara på någon av de frågor som ställdes.
100% motivation och bra fysisk är några av kraven sen sa han att om man planerade att skaffa en familj så rekommenderade han inte en att söka dit.
Att inte kunna berätta för nån om vad man gör på dagarna och inte kunna ha en familj, inget för mig. Men det skulle nog vara en jäkla upplevelse att vara med där :)

Nu till veckan så har de flesta i plutonen fältvecka med gruppstrid i fokus men själv ska man sitta och köra hjullastare. Skönt om det blir skitväder men betydligt tråkigare än att vara ute och skjuta. Saknar det...


Nu ska jag packa ner det sista och sen bär det av igen. Har helgtjänst till helgen så jag kommer hem den 17, Hasa la vista :)






Madness - We are london

 

PlayTheMusicLoud


RSS 2.0