"Tjenare hora, har du några våfflor" :O :P

Hej bloggen :)

Vad har jag gjort i veckan? Jo, jag har suttit på arslet i en lektionssal och haft utbildning i ADR (farligt gods) och fikat fika upp drygt 5000:- av försvarsmaktens pengar tillsammans med 14 st andra :P
Hade ADR grund och klass 1 redan sen tidigare men nu fick jag också tank, samt att giltighetstiden blir något längre vilket är najs :)


Måndagen började dock med en ny information om Försvartets värdegrund, kapten som pratade var riktigt duktig på att snacka och tog bla upp exempel på hur toleransen till olika skämt och pratet allmänt kan vara i olika grupper. Han pratade också om saker i stort sett alla ser som självklara att man inte gör.

Rubriken på det här inlägget är ett citat från "föreläsningen". Det var när han pratade om att folk pratar olika med varandra i olika grupper. Som exempel gav han att man hälsar på farmor och det första man säger är "Tjenare hora, har du några våfflor", det skulle liksom inte funka medan man i andra sällskap kanske kan prata så :P
Allt han sa var avslappnat och på ett skämtsamt sätt så man satt vaken hela förmiddagen, vilket brukar vara ovanligt :P

Veckan som kommer innefattar mer släpkörning och på onsdag skulle det komma någon från Försvarets Specialstyrkor och berätta lite lätt vad dom gör och vad som krävs för att bli en av dom. Tror det kan bli intressant.

På fredag kommer jag att åka till Arvidsjaur för att lära mig grunderna i dykning. Vet inte om jag skrivit det tidigare men jag ska ta dykcertifikatet. Det är fritidskonsulenten som ordnar kurserna så vi är runt 20 stycken som åker iväg. I och med att vi har ett fritidsbidrag vi kan ta ut så kommer hela kursen bara kosta ca 3000:- och då ingår allt med uppdyk (slutprovet) i Norge. :)

Nu har jag inte tid att skriva mer, blir troligtvis ingen uppdatering nästa helg så vi hörs på 14 dagar. Tills vidare Peace :)
K'naan -Wavin' Flag

PlayTheMusicLoud

"Vissa dagar kan jag sakna, Tryggheten från gammla dagar"

Vaknade idag med olustig känsla efter ha drömt en olustig dröm, ses på en vecka.
Hejs

Promoe - Mammas Gata ft. Timbuktu, Supreme & Grega



"Lämna av"

Springfältsskytte i måndags och trots en värre förkylning än vad jag hade på uttagningen så kom jag fyra, vilket jag inte hade räknat med.

Dikeskörning. I tisdags var det mörkerkörning med lastbilarna på schemat vilket innebär att man kör med avskärmad belysning (parkeringsljus) eller helt släkt belysning. Max hastigheten är inte högre än 30 km/h och vi var och körde efter skogsbilvägar som var väldigt halkiga. Två av sex lastbilar gled i diket i sidled och själv höll jag på att ramla ett antal gånger när vi skulle hjälpa till. Kul att det inte riktigt går som befälen alltid tänkt :)
Blev varken skador på lastbilarna eller någon person så det var ju bara kul.

Förarbevis, Har nu fått militärt förarbevis för tung lastbil, jag känner mig oerhört stolt.....

Svininfluensan, årets värsta hysteri?

Bärbar dator till salu? Vet inte om jag skrivit det tidigare men min bärbara dator har fuckat ur. Ska kolla på det nästa helg när jag kommer hem men det är en gammal dator och frågan är om det är värt att laga den. Tror nämligen att det kan vara moderkortet som spökar.
Så är det någon som har en fungerande bärbar dator som ligger och skräpar och kan tänkas sälja den för inte alltför högt pris så säg till :)

Johan Falk.
Har sett GSI till Leo Gaut så det blir att kolla på de två sista nästa helg. Hittills så har National Target varit bäst. Helt klart sevärda filmer.

Veckan som kommer
. Jag ska "lära" mig köra lastbil med släp, igen, spännande.....



Klassiker:
Mark Knopfler - What It Is




PlayTheMusicLoud


Back To Business

Farväl Skellefteå, vi ses på en vecka.

Boden, här kommer jag...

Black Bonzo - Supersonic Man, Live@Trästocks


Black Bonzo - Supersonic Man


 

PlayTheMusicLoud


RSS 2.0